A
Admin
Yönetici
Yönetici
Konak Belediyesi Ziya Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi, 65 yaş üstü yurttaşlara yönelik sıra dışı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. “Kahkaha Yogası ile Sağlığa Merhaba” başlığıyla gerçekleştirilen etkinlik, hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı desteklemek amacıyla düzenlendi. Dünya ve ülke gündeminin ağırlığı arasında moral bulmak isteyen katılımcılar, kahkahanın birleştirici ve iyileştirici gücünü birlikte deneyimledi. Etkinliğe, Konak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Akpınar ve Müdür Yardımcısı Mustafa Ercan Mete de katılarak destek verdi. Programı, Kahkaha Lider Eğitmeni İlknur Akgül ile birlikte Sahide Kızılkaya, Emel Bulut ve Zeynep Hayırlıoğlu yönetti. Etkinlik, nefes egzersizleriyle başladı ve sonrasında kahkahalarla devam etti. “Her şeye rağmen gülümse” ve “Birlikte gülelim” mesajları, etkinliğin ana temalarını oluşturdu. Kadınların Sesi: “Gülümseyerek Her Şeye Meydan Okuyalım” Etkinliğe katılan Leyla Taşer, özellikle kadınların gülmesinin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Bugün burada bir nebze olsun güldük. Bu karanlık günler de geçecek. Gülümsemeyle her şeyin üstesinden geliriz. Burada burukluğu mutluluğa dönüştürdük. Sessiz kaldıkça her şey daha çok üzerimize geliyor. Gülmeliyiz ki hayata ve zorluklara karşı dimdik durabilelim.” “Gülebilmek Bile Şifa” Bir başka katılımcı olan Nursen Ener ise etkinliğe üzgün geldiğini, ancak ortamın pozitif enerjisiyle bu ruh halinden kurtulduğunu belirtti: “Yangınlar, felaketler, ülkemizde yaşanan sıkıntılar gerçekten çok üzücü. Buraya oldukça moralsiz geldim. Başta gülmekte çok zorlandım ama hep birlikte gülmenin güzelliğini hissettim. Ruhuma iyi geldi. Organize eden herkese teşekkür ederim.” Kahkaha Yogası Nedir ve Neden Önemlidir? Kahkaha yogası, kontrollü nefes teknikleriyle kahkahayı birleştiren, hem zihinsel hem fiziksel rahatlama sağlayan bir egzersiz türüdür. Özellikle ileri yaş gruplarında pozitif etkileri bilimsel olarak da kanıtlanmış olan kahkaha yogası, stresin azalmasına, bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve ruh halinin iyileşmesine katkı sağlıyor. Konak Belediyesi’nden Yaş Alanlara Özel Destek Konak Belediyesi, İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi aracılığıyla 65 yaş üstü bireylerin sosyal, fiziksel ve zihinsel yönden aktif kalmaları için çeşitli etkinlikler sunmaya devam ediyor. “Kahkaha Yogası ile Sağlığa Merhaba” etkinliği de bu anlayışın bir parçası olarak, hem eğlenceli hem de sağlık odaklı bir yaklaşımı ortaya koydu. Pozitif Yaşam İçin Gülümseyin Zorlu yaşam koşulları, yaşanan felaketler ve toplumsal sorunlar arasında umut ışığını kaybetmemek adına düzenlenen bu gibi etkinlikler, ileri yaş gruplarına moral vermekle kalmıyor; aynı zamanda toplumsal dayanışmanın da bir yansıması oluyor. Konak’ta atılan kahkahalar, sadece bir gülme sesi değil; sağlığa, dayanışmaya ve yaşama umutla sarılmanın sembolü haline geldi. Bülten