A
Admin
Yönetici
Yönetici
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından “Zaferin Adı Türkiye” temasıyla düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” Anma Etkinlikleri Ana Programı, DEÜ Rektörlük binasının Fuaye Alanı’nda gerçekleştirildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından DEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Erbaş tarafından Kur’an tilaveti yapıldı. Egemenlik Milletindir Vurgusu Programın açılış konuşmasını DEÜ Rektör Yardımcısı ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilşen İnce Erdoğan yaptı. Erdoğan, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözleriyle başladığı konuşmasında, millî egemenliğin yalnızca Anayasa’da yer almasıyla değil halkın ona sahip çıkmasıyla anlam kazandığını belirtti. “15 Temmuz gecesi millet, büyük bir kararlılıkla millî egemenliğine sahip çıkmıştır. O gece destan yazan Türk milletinin önünde saygıyla eğiliyorum” diyerek vatanseverliğe dikkat çekti. Rektör Yılmaz’dan Gurur Dolu Mesaj DEÜ Rektörü Prof. Dr. Bayram Yılmaz ise konuşmasında Türk milletinin sahip olduğu güç ve direniş ruhunu vurguladı. “Türk milleti, dışarıdan göründüğünden çok daha fazlasıdır. Millî egemenlik, özgürlük ve demokrasi söz konusu olduğunda milletimizin gücü herkes tarafından görülmüştür. Emperyalistlere ve iş birlikçilerine 15 Temmuz gecesi de geçit vermedik, vermeyeceğiz,” ifadelerini kullandı. Rektör Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini ileterek kahraman şehitler ve gaziler için saygılarını sundu. Demokrasi ve Ekonomik Gelişme Üzerine Söyleşi Programın devamında DEÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif Yaprak Gülcan, “Demokrasinin Adı Türkiye: Demokrasi ve Ekonomik Gelişme” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Gülcan, “Demokrasi ve ekonomik gelişme kavramları birbirini besler. Ekonomik gelişme, modernleşmenin ilk adımıdır” sözleriyle ekonomik büyüme ve kalkınma arasındaki farkı anlattı. Konuşmasının sonunda Rektör Yılmaz, Gülcan’a üniversite tarafından hazırlanan özel bir madalyon takdim etti. Bülten