Yılmaz Çebi Ortaokulu’ndan Yapay Zekâ Destekli “Matematik Tarihi” Çizgi Roman Projesi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Yılmaz Çebi Ortaokulu’ndan Örnek Proje: “Sonsuzluğa Yolculuk” Trabzon’un eğitim alanında dikkat çeken projelerine bir yenisi daha eklendi. Yılmaz Çebi Ortaokulu matematik öğretmeni ve öğrencileri tarafından geliştirilen “Matematik Tarihi” konulu yapay zekâ destekli çizgi roman projesi, hem içerik hem de sunum biçimiyle büyük ilgi gördü. Yapay Zekâ ile Çizgi Roman: Matematiğin Yolculuğu Trabzon İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün “Her Okulun Bir Projesi Olsun” vizyonu doğrultusunda hazırlanan proje, bilim ve teknoloji kategorisinde saha değerlendirmesine kalmaya hak kazandı. Projede, matematik tarihindeki önemli olaylar, buluşlar ve bilim insanları, öğrencilerin aktif katılımıyla çizgi roman formatında anlatıldı. Görsel tasarımlar ve içerikler, çağın gereği olarak yapay zekâ teknolojileriyle desteklendi. Bu sayede hem dijital beceriler geliştirildi hem de matematiğe karşı merak uyandırıcı bir yaklaşım benimsendi. “Hayal Gücü Teknolojiyle Buluştu” Proje danışmanı Matematik Öğretmeni, süreçle ilgili şunları söyledi: “Amacımız öğrencilerin sadece matematiği değil, tarihsel bağlamda bilimin gelişimini de kavramasıydı. Aynı zamanda teknolojiyle bilinçli etkileşim kurmaları bizim için çok önemliydi. Yapay zekâ araçlarını kullanarak öğrencilerin fikirlerini somut bir ürüne dönüştürdük. Ortaya çıkan iş, onların emeğinin ve yaratıcılığının eseri.” Eğlenceli ve Öğretici İçerik Proje, özellikle ortaokul düzeyindeki öğrenciler için hem eğlenceli hem öğretici bir öğrenme materyali sunuyor. Tarihsel karakterler arasında Arşimet’ten Gauss’a, Newton’dan Hypatia’ya kadar birçok matematikçiye yer verildi. Öğrenciler, bu karakterlerin hayatını ve katkılarını çizgi roman diliyle tanıyarak öğrenmeyi daha kalıcı hâle getirdi. Yılmaz Çebi Ortaokulu’nun bu örnek projesi, disiplinlerarası öğrenme ve teknoloji entegrasyonu açısından eğitim dünyası için ilham verici bir model oluşturdu. Proje, aynı zamanda geleceğin eğitim vizyonunda öğrenci merkezli ve yaratıcı yaklaşımların önemini bir kez daha ortaya koydu.

Geri