A
Admin
Yönetici
Yönetici
Yaz sıcaklarının kavurucu yüzünü gösterdiği Antalya'da, serinlemek artık sadece denizle sınırlı değil. Hava sıcaklığının 41 dereceyi bulduğu kentte tatilciler, Konyaaltı Sahili yakınındaki Kar Dünyası ve Buz Müzesi'nde buz gibi bir alternatifle serinliyor. Deniz suyu sıcaklığının 28 dereceye ulaştığı Antalya'da plajlar her zamanki gibi dolup taşarken, bazı ziyaretçiler sıcağı deniz yerine eksi 3 derecede geçirmeyi tercih ediyor. Antalya Akvaryum kompleksinde yer alan Kar Dünyası ve Buz Müzesi, yaz ortasında montla gezen turistlerin uğrak noktası haline geldi. Buzdan Antalya: Heykeller, Kaydıraklar ve Sıcacık Salep Tesis içerisinde 50 ton buz kullanılarak yapılan Yivli Minare, Hadrian Kapısı, Myra Antik Kenti gibi kentin simge yapılarını temsil eden heykeller dikkat çekiyor. Ziyaretçiler, buzdan kaydıraklarda eğlenirken çocuklar da bu eşsiz ortamda keyifli zaman geçiriyor. Üşüyenler ise elektrikli ısıtıcılarla donatılmış kafede sıcak kahve ya da salep içerek ısınabiliyor. “Yaz Ortasında Mont Giyiyoruz” Tesisin yetkilisi Volkan İnceoğlu, dışarının bunaltıcı sıcaklığına rağmen içeride kış havasının hâkim olduğunu vurgulayarak, "Antalya denince akla sıcak gelir ama biz burada buzun içinde farklı bir deneyim sunuyoruz. Montsuz girilmesi neredeyse imkânsız" dedi. Özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği müzeye, denizden çıkan tatilciler serinlemek için uğruyor. İnceoğlu, yıl boyunca yaklaşık 150 bin kişinin bu deneyimi yaşadığını söyledi. Ziyaretçilerden Tam Not Ailesiyle birlikte Ankara’dan gelen Elif Derman, "Denizden çıkıp buraya geldik, ayaklarım dondu. Çocuklar buzda kayarken ben kafede ısındım" dedi. 9 yaşındaki oğlu Ahmet Hamdi ise “Mont giydim ama yine de biraz üşüdüm, çok eğlendim” sözleriyle buz müzesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. (Sözcü)