A
Admin
Yönetici
Yönetici
İngiltere’nin başkenti Londra’da İtalyan mutfağının modern yorumlarıyla öne çıkan popüler restoran zinciri Officina 00, faaliyetlerine son verdi. Ünlü zincirin Covent Garden, Fitzrovia ve Old Street’teki şubeleri sessizce kepenk kapattı. Karar, restoranın sadık müdavimleri ve şehirdeki gastronomi meraklıları tarafından üzüntüyle karşılandı. Sahibi Instagram’dan Duyurdu: “Elimden Geleni Yaptım” Officina 00'nun kurucusu Elia Sebregondi, kapanma kararını geçtiğimiz günlerde Instagram hesabından yaptığı samimi bir açıklamayla paylaştı. “Büyük bir üzüntüyle, Officina 00 restoranlarının kalıcı olarak kapandığını duyuruyorum. Son birkaç ayda karşılaştığım zorluklara rağmen ayakta kalmak için çok mücadele ettim, ancak sonunda bu kararı vermek zorunda kaldım,” ifadelerini kullandı. 2019’da Büyük Umutlarla Açılmıştı İlk şubesini 2019 yılında Old Street'te açan Officina 00, kısa sürede özgün el yapımı makarna tarifleriyle Londra'nın gözde restoranları arasına girmeyi başarmıştı. Özellikle kıvırcık pappardelle ve bucatini gibi geleneksel tariflerin modern yorumlarıyla menüsünü zenginleştiren mekân, ortalama 15 sterlinlik fiyatlarıyla da dikkat çekiyordu. Zincir, pandemiye rağmen büyüme göstermiş ve Mart 2025 itibarıyla Covent Garden’daki şubesiyle üçüncü noktasını faaliyete geçirmişti. Ancak ekonomik zorluklar ve sektördeki artan rekabet, bu başarının sürdürülememesine neden oldu. Sosyal Medyada Tepki Yağdı Kapanma haberinin ardından sosyal medyada birçok kullanıcı duygularını dile getirdi. “Büyük bir kayıp”, “Favori makarnamı artık hiçbir yerde bulamayacağım” gibi yorumlar, restoranın müdavimlerinin haberi ne denli içselleştirdiğini gösterdi.