A
Admin
Yönetici
Yönetici
Japonya merkezli otomotiv üreticisi Nissan, ülkedeki üretim operasyonlarını yeniden yapılandırma kararı aldı. Bu kapsamda, Tokyo’nun güneyindeki Kanagawa Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve yaklaşık 2.400 kişiye istihdam sağlayan Oppama fabrikasının kapatılacağı duyuruldu. Üretimin 2027 mali yılı sonunda, yani Mart 2028’de tamamen durdurulması planlanıyor. Üretim Güney'e Kaydırılacak Nissan’ın yaptığı resmi açıklamaya göre, Oppama tesisinde üretilen ya da üretilmesi planlanan tüm modeller, Japonya’nın güneybatısında yer alan Fukuoka Eyaleti’ndeki Nissan Motor Kyushu fabrikasına aktarılacak. Şirket, bu değişikliğin Japonya’daki üretim maliyetlerini azaltmayı, fabrika verimliliğini artırmayı ve genel kârlılığı güçlendirmeyi amaçladığını vurguladı. Temmuz Ayında Finansal Detaylar Açıklanacak Kapatma kararıyla ilgili mali ayrıntıların, Temmuz ayı sonunda açıklanması beklenen ilk çeyrek finansal raporda paylaşılacağı belirtildi. Bu gelişmeyle birlikte 2.400 işçinin geleceği belirsizliğini korurken, sendikalar ve çalışan temsilcileri endişeyle bekleyişini sürdürüyor. 20 Bin Kişilik Küresel İstihdam Azaltma Planı Nissan, bu yılın başlarında dünya genelindeki operasyonlarını sadeleştirmek için küresel iş gücünün yüzde 15’ine denk gelen yaklaşık 20 bin çalışanla yollarını ayıracağını duyurmuştu. Oppama fabrikasının kapanması, bu planın Japonya ayağındaki en büyük adımı olarak öne çıkıyor. Uzmanlar, Nissan’ın attığı bu adımın, küresel otomotiv sektöründe yaşanan dönüşümün ve maliyet baskısının kaçınılmaz bir sonucu olduğuna dikkat çekiyor. Elektrikli araçlara geçiş, üretim hattı yatırımları ve rekabet koşulları, markaların stratejik kararlarını yeniden şekillendiriyor. (Sözcü)