Ulusal Yüzme Ligi’nde Aliağa rüzgârı: Genç yüzücüler yarışlara damga vurdu!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İzmir’in Aliağa ilçesinden yarışlara katılan yüzücüler, Ankara’da gerçekleştirilen Ulusal Gelişim Ligi 2. Etap Müsabakalarında dikkat çeken bir performans sergiledi. Türkiye Yüzme Federasyonu’nun düzenlediği ve 18-20 Temmuz 2025 tarihleri arasında yapılan organizasyona, Aliağa Gençlik Merkezi (AGM) Spor Kulübü’nden toplam 11 sporcu katıldı. HAZIRLIKLAR YOĞUN TEMPODA YÜRÜTÜLDÜ Sporcular, Aliağa Belediyesi’nin destekleriyle antrenmanlarını sürdürdü. Yarışlara hazırlık süreci, Aliağa Belediyesi yüzme antrenörü Muhammed Ali Duman’ın koordinasyonunda yürütüldü. Hazırlıklar yoğun bir çalışma temposuyla tamamlandı. FİNAL VE YARI FİNAL AŞAMALARI BAŞARIYLA GEÇİLDİ Yarışmalarda 10 yaş grubunda final niteliği taşıyan, 11-12 yaş gruplarında ise yarı final özelliği bulunan etaplarda Aliağalı sporcular önemli sonuçlar aldı. 10 yaş kategorisinde Alperen Öztürk, Eymen Beker, Derin Akalın ve Hira Dağlı finali başarıyla tamamladı. 11 yaş kategorisinde Haktan Beker, Ali Özdemir, Burak Aksoy ve Ela Akman yarı finali geçti. 12 yaş kategorisinde yarışan Cafer Taha Berber, Hasan Kağan Uyanık ve Ahmet Melih Binali de yarı finali tamamladı. İZMİR VİZESİ YARIŞLARI BEKLENİYOR Başarılı sonuçların ardından Aliağalı yüzücüler, Trabzon’da düzenlenecek olan 11-12 yaş Final Müsabakalarına katılabilmek amacıyla İzmir’de yapılacak Final Vizesi Yarışlarına hazırlıklarını sürdürüyor. “HEDEFİMİZ ALİAĞA’YI YÜZMEDE ZİRVEYE TAŞIMAK” Aliağa Belediyesi yüzme antrenörü Muhammed Ali Duman, elde edilen derecelerle ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “Bizim başarımızın sırrı; adım adım ilerlemek, her seferinde daha iyisini hedeflemek ve doğru bir çalışma programı uygulamaktır. En önemlisi ise çocuklarımızla severek çalışmak. Bu mentaliteyle altyapımızı ve performansımızı geliştirerek yolumuza devam ediyoruz. En büyük hedefimiz, Aliağa’yı yüzmede hem İzmir’de hem de Türkiye genelinde zirveye taşımaktır. Bizlere bu imkânları sunan Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar’a ve emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Geri