A
Admin
Yönetici
Yönetici
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı, sürece dair değerlendirmelerini sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuyla paylaştı. Açıklamasında, yaşananları bir yargılama sürecinden ziyade, siyasi baskı ve algı operasyonları olarak gördüğünü belirten Kabadayı, vicdanının ve görev anlayışının rahat olduğunu ifade etti. Kabadayı, görev süresi boyunca şeffaflık ve kamu yararı doğrultusunda hizmet verdiklerini vurgulayarak, gözaltı sürecinden itibaren yaşananları sadece şahsına yönelik değil, aynı zamanda temsil ettiği belediyecilik anlayışı ve halkın iradesine karşı bir hamle olarak değerlendirdi. Adil yargılanma talebini yineleyen Kabadayı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bir gece yarısı evimden gözaltına alınarak hukuki sürece dahil edildim. Şile halkı için adil ve şeffaf bir anlayışla çalıştık. Bugün içine çekildiğim bu sürecin, şahsıma değil temsil ettiğimiz yönetim anlayışına yönelik bir çabanın parçası olduğunu düşünüyorum.” Kabadayı, açıklamasının devamında, “Vicdanım da görev anlayışım da son derece rahattır. Adaletin hakkaniyetli bir şekilde tecelli edeceğine inancım tamdır. Siyasi saiklerle değil, hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde adil bir yargılama bekliyorum” ifadelerini kullandı. Sürecin sonunda gerçeklerin ortaya çıkacağına inandığını belirten Kabadayı, destek veren yurttaşlara teşekkür ederek Şile için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. (Sözcü)