Türkiye’nin Toskana’sı Urla’da saklı: Zeytinlikler içinde, taş evlerle çevrili bu vaha göreni büyülüyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Burcu YANAR - EGE TELGRAF/ Doğayla iç içe, huzurlu bir gün geçirmek artık hayal değil! İzmir’in Urla ilçesinde yer alan Uzbaş Arboretum, şehir hayatından uzaklaşıp nefes almak isteyenler için adeta yeşillikler içinde saklanmış bir vaha sunuyor. Avrupa’nın en büyük palmiye üretim çiftliğine ev sahipliği yapan bu devasa alan, endemik bitki türlerinden tropikal ağaçlara kadar doğanın en özel örneklerini bir araya getiriyor. Hafta sonunu farklı bir şekilde değerlendirmek isteyenlerin uğrak noktası haline gelen bu eşsiz yer, görenleri hayran bırakıyor. İşte detaylar... BU KADARINI KİMSE TAHMİN ETMİYORDU! Urla’nın Kuşçular Mahallesi’nde bulunan Uzbaş Arboretum, 1996 yılında temelleri atılmış bir doğa harikası. 2 bin dönüm arazi üzerine kurulu bu alan, bitki çeşitliliği ve peyzaj düzeniyle dikkat çekiyor. 250.000’den fazla palmiye ağacının yanı sıra, 52 farklı bitki türüne ev sahipliği yapan arboretum, adeta açık hava botanik müzesi gibi hizmet veriyor. Sadece İzmirli doğaseverlerin değil, çevre illerden gelen ziyaretçilerin de ilgisini çeken arboretum, sürdürülebilirlik ve çevre bilinci açısından da örnek gösteriliyor. DOĞAYLA İÇ İÇE BİR GÜN… Uzbaş Arboretum, sadece göz alıcı bir manzaradan ibaret değil. Aynı zamanda ziyaretçilerine eşsiz deneyimler yaşatıyor. Arboretum içinde özel yürüyüş yolları bulunuyor. Bu sayede misafirler, doğanın derinliklerine doğru yürürken hem huzuru hem de bilgiyi bir arada yaşıyor. Ayrıca safari turları sayesinde ziyaretçiler, alanın farklı noktalarında yer alan bitki türlerini rehber eşliğinde tanıyabiliyor. Doğanın kalbine yapılan bu rehberli yolculuk, özellikle çocuklar ve doğa meraklıları için unutulmaz anılara dönüşüyor. GİRİŞ ÜCRETLERİ ŞAŞIRTIYOR Böylesine büyük ve kapsamlı bir doğa alanına giriş ücretlerinin yüksek olduğunu düşünenler yanılıyor. Uzbaş Arboretum’da yetişkinler için giriş ücreti sadece 80 TL. Öğrenciler ise 50 TL karşılığında bu eşsiz doğa deneyimini yaşayabiliyor. Hem bütçe dostu hem de bilgiyle dolu bir gezi arayanlar için oldukça cazip bir alternatif sunuyor. (Fiyatlar güncellenmiş olabilir) BOTANİK TUTKUNLARININ YENİ ADRESİ Uzbaş Arboretum, yalnızca bir gezinti alanı değil. Aynı zamanda bilimsel araştırmalara ve bitki yetiştiriciliğine katkı sağlayan önemli bir merkez. İçerisinde yer alan 7.000 metrekarelik serada hem Türkiye’ye özgü endemik bitkiler hem de dünyanın dört bir yanından getirilen özel türler özenle yetiştiriliyor. Uzbaş Tarım’ın sürdürülebilir tarım vizyonu ile şekillenen bu yapı, çevreye duyarlı bir iş modelinin de canlı örneğini sunuyor. Arboretum, çevreye zarar vermeden doğadan beslenmenin mümkün olduğunu kanıtlar nitelikte. ULAŞIMI DA HİÇ DERT DEĞİL! İzmir’in merkezine yalnızca kısa bir mesafede yer alan Uzbaş Arboretum’a ulaşmak son derece kolay. Kendi aracıyla gitmek isteyenler için açık otopark imkanı sunulurken, toplu taşıma ve çeşitli tur organizasyonlarıyla da ziyaretçi kabul ediliyor. Özellikle hafta sonları doğayla buluşmak isteyen aileler ve doğa fotoğrafçıları için büyük avantaj sağlıyor. HER MEVSİM BAŞKA GÜZEL Uzbaş Arboretum yılın her döneminde ayrı bir güzelliğe bürünüyor. İlkbaharda çiçek açan bitkilerle renk cümbüşü yaşanırken, yaz aylarında yeşilin binbir tonu ziyaretçilere serin ve huzurlu bir atmosfer sunuyor. Sonbaharda ise sarı ve turuncunun dansı eşliğinde yürüyüş yapmak bambaşka bir keyif haline geliyor. Mevsim fark etmeksizin ziyaretçilerine nefes aldıran bu alan, şehir stresinden uzaklaşmak isteyenler için adeta bir kaçış noktası haline gelmiş durumda. KAÇIRAN PİŞMAN OLUR DEDİRTİYOR! Uzbaş Arboretum’da herkes için bir şeyler var. Botanikle ilgilenenler, yüzlerce bitki türünü yakından inceleyebiliyor. Fotoğraf meraklıları için eşsiz manzaralar sunan bu dev alan, doğaseverler için hem eğitici hem de keyifli bir ortam yaratıyor. Ayrıca piknik alanları sayesinde ailecek doğa içinde vakit geçirmek isteyenler de unutulmamış. Masalar, banklar ve dinlenme alanlarıyla misafirlerine konforlu bir doğa günü vaat ediyor. Uzbaş Arboretum, doğayla iç içe olmak isteyen herkes için ideal bir kaçış rotası. Gözlerden uzak ama doğa severlerin kalbinde taht kuran bu alanı bir kez gören, tekrar tekrar ziyaret etmek istiyor. Eğer siz de yeşilin huzurunu solumak ve doğanın kalbine küçük bir yolculuk yapmak istiyorsanız, bu saklı cenneti mutlaka listenize ekleyin.

Geri