A
Admin
Yönetici
Yönetici
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), forma tasarımlarında yıllardır süregelen bir zorunluluğu kaldırdı. Artık kulüpler, forma setlerinde yer alan isim ve numaralarda Arial fontu kullanmak zorunda olmayacak. Yapılan açıklamaya göre, okunabilirlik şartı ve TFF onayıyla birlikte kulüpler kendi font tercihlerine göre hareket edebilecek. KULÜPLER DİLEDİĞİNİ SEÇEBİLECEK TFF'nin aldığı bu yeni karar, özellikle forma tasarımında estetik ve kulüp kimliği açısından özgünlük arayan kulüpler için önemli bir adım olarak görülüyor. TFF açıklamasında, bu kararın “TFF Yönetim Kurulu’nun 31.07.2025 tarih ve 48 sayılı toplantısında alındığı” belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "TFF Yönetim Kurulu'nun 31.07.2025 tarih ve 48 sayılı toplantısında alınan kararla Sportif Ekipman Talimatı'nda değişiklik yapılmasına karar verilmiştir. Buna göre; forma setlerindeki numara ve isimlerde Arial font kullanma zorunluluğu kaldırılmıştır. Kulüpler, okunabilir olması ve TFF'den onay alınması kaydıyla kullanmak istedikleri fontları diledikleri gibi belirleyebileceklerdir. Ayrıca, sezon başladıktan sonra talimatta belirtilen koşulları yerine getirmek kaydıyla font değişikliği de yapılabilecektir." SEZON İÇİNDE DE DEĞİŞİKLİK MÜMKÜN Alınan karara göre, yalnızca sezon öncesi değil, sezon başladıktan sonra da font değişikliğine izin verilecek. Bunun için kulüplerin Sportif Ekipman Talimatı'nda belirtilen koşulları yerine getirmesi yeterli olacak. Bu esneklik, özellikle sezon içinde yeni tasarımlar yapmak isteyen kulüpler için büyük kolaylık sağlayacak. (Gerçek Gündem)