A
Admin
Yönetici
Yönetici
Selçuk Alagöz, 5 Ağustos 1944 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Müzik kariyeri boyunca söz yazarı, besteci, şarkıcı ve aranjör kimliğiyle Türk müzik tarihine önemli katkılarda bulundu. Kardeşleri Rana ve Ali Alagöz ile birlikte oluşturdukları ekip, yurt içi ve dışında pek çok başarılı çalışmaya imza attı. EĞİTİM HAYATI VE MÜZİĞE BAŞLANGIÇ Selçuk Alagöz, eğitim hayatına Alman Lisesi'nde başladı. Ardından İstanbul Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde yükseköğrenim gördü. Eğitimini, turizm işletme alanında yaptığı yüksek lisansla tamamladı. Müzik dünyasına ilk adımını, 1964 yılında Hürriyet gazetesinin düzenlediği “Altın Mikrofon” yarışmasıyla attı. Bu yarışma, onun adını geniş kitlelere duyurmasını sağladı. ORKESTRA ÇALIŞMALARI VE ALTIN MİKROFON SERÜVENİ Kendi adını taşıyan orkestrasında, solist olarak kız kardeşi Rana Alagöz yer aldı. 1967 yılında Altın Mikrofon yarışmasına Cahit Berkay ve Engin Yörükoğlu’nun da içinde bulunduğu orkestra ile katıldılar. 1970 yılında ise Selçuk Alagöz, kardeşleri Rana ve Ali Alagöz ile birlikte Yunanistan’ın Atina kentinde düzenlenen 3. Appollonia Uluslararası Müzik Festivali’nde Türkiye’yi temsil etti. MÜZİK KARİYERİNDE ÜRETİM VE BAŞARILAR Sanat hayatı boyunca 23 adet 45’lik plak, 7 albüm ve 6 toplama albüm yayımlayan Selçuk Alagöz, eserlerinin 2 tanesini yurt dışında yayınladı. Kardeşi Rana Alagöz ile birlikte 4 adet Altın Plak kazandı. Türk halk müziği ezgileri ile batı müziği armonilerini harmanladığı parçaları arasında Kemerin Naftaları, Kaleden İndir Beni, Bahçelere Geldi Bahar, Edremit Van’a Bakar, Malabadi Köprüsü ve Deliyim Seviyorum gibi eserler öne çıkıyor. ULUSLARARASI PERFORMANSLAR VE SAHNE ŞOVLARI 1979’dan itibaren kardeşleri Rana ve Ali Alagöz ile birlikte sahne performanslarını turistik şovlara dönüştürdü. Daha sonra Nilüfer Alagöz’ün de gruba katılmasıyla ekip genişledi. Selçuk Alagöz, bu kapsamda 80 farklı dilde şarkı söyleyerek dikkat çeken bir performansa imza attı. VAKIF VE DERNEK ÇALIŞMALARI Müzik kariyerinin yanı sıra sosyal sorumluluk alanlarında da aktif görevler üstlendi. Türk Kalp Vakfı İcra Kurulu’nda yer aldı. POPSAV başkanlığı yaptı. Aynı zamanda Müzik Yorumcuları Derneği (MÜYORBİR)’in kurucu başkanlığını da yürüttü. Ayrıca Sigarayla Savaşanlar Derneği’ni kurarak, pasif ve aktif sigaranın zararlarını anlatan çalışmalara öncülük etti. ÖDÜLLER VE YAYINLAR Müzik hayatı boyunca pek çok ödüle layık görülen Alagöz, 2010 yılında Altın Kelebek Özel Ödülü ile kariyerini taçlandırdı. Aynı yıl, çocukluğunda karar verdiği kitabını yayımladı. 4 Ağustos 2010 tarihinde “İki Kez Yaşadım” adlı kitabı, Dharma Yayıncılık etiketiyle okuyucuyla buluştu. Haberler