A
Admin
Yönetici
Yönetici

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere her ay düzenli olarak ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımlarıyla ilgili araştırmalar hız kazandı. Binlerce vatandaş, “Mayıs ayı SED yardımı ödemeleri ne zaman yatacak?” sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte 2025 Mayıs ayı için SED ödeme takvimi.

Mayıs ayı SED yardımı ödemeleriyle ilgili son durum merak ediliyor. SED yardımı, ekonomik zorluk yaşayan ailelerin çocuklarının bakımını ev ortamında sürdürebilmeleri amacıyla yapılan bir sosyal destek programıdır. Bu yardım sayesinde çocukların korunma altına alınmasına gerek kalmadan, aile yanında sağlıklı bir şekilde büyümeleri hedeflenmektedir. Yardım tutarı, çocuğun eğitim durumu ve ailenin gelir düzeyine göre değişiklik gösterebilmektedir. Peki, mayıs ayı SED yardımı ne zaman yatacak?

Mayıs ayı SED yardımı ödemelerinin yatırılıp yatırılmadığı sorgulanmaya başladı.SED yardımı ödemeleri her ayın 15'i ile 31'i arasında ödeniyor. Buna göre, mayıs ayı SED ödemelerinin ayın 15'inden sonra yatması bekleniyor.

SED yardımının yatıp yatmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar, e-Devlet kapısı üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesi altındaki “Sosyal ve Ekonomik Destek Bilgileri Sorgulama” hizmetini kullanabilirler.Ayrıca banka hesaplarınızı veya PTT kartınızı da kontrol ederek ödeme bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı nisan ayında hak sahiplerinin hesaplarına artırılmış şekilde ortalama 7 bin 94 lira olarak yatırılacak.