A
Admin
Yönetici
Yönetici
Sağlık Bakanlığı, kamu hastanelerinde hizmet kalitesini artırmak ve hasta memnuniyetini en üst seviyeye taşımak amacıyla 81 ilin valiliğine önemli bir genelge gönderdi. Bakan Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla yayımlanan genelgede, hasta şikayetlerinin etkin şekilde değerlendirilmesi ve sağlık hizmetlerinin daha şeffaf ve hesap verilebilir bir anlayışla sunulması hedefleniyor. REDES Sistemiyle Denetimler Dijitalleşiyor Bakanlık tarafından bir süre önce hayata geçirilen ve dijital denetim esasına dayalı olan Risk Esaslı Denetim Sistemi (REDES), artık il sağlık müdürlerinin ve hastane başhekimlerinin kullanımına da açıldı. Yeni sistem sayesinde, hastanelerde karşılaşılan riskli durumlar anında tespit edilerek ilgili birim yöneticileri tarafından hızlıca müdahale edilecek. Sağlık yöneticilerine verilen eğitimlerle sistemin işleyişi güçlendirilirken, denetimlerin hem hızlanması hem de caydırıcılığının artması amaçlanıyor. Denetim Seferberliği Başladı: 206 Hastane İncelendi Ocak ve nisan aylarında başlatılan iki büyük denetim hamlesi kapsamında toplamda 206 hastane müfettişler tarafından detaylı şekilde denetlendi. Bu süreçte belirlenen sorunların çözümüne yönelik adımlar hızla atıldı. Böylece sadece denetim değil, iyileştirme süreçleri de eş zamanlı yürütülmüş oldu. Genelgede, bakanlığa bağlı tüm sağlık kuruluşlarında yer alan hasta hakları birimlerinin daha aktif çalışması gerektiği vurgulandı. (Sözcü)