A
Admin
Yönetici
Yönetici
Sinema sektörü, uzun süredir Mars Sinemaları ile CGV Mars Dağıtım’ın aynı şirket bünyesinde olmasının bazı sonuçlarından rahatsızlık duyuyordu. Özellikle CGV Mars Dağıtım tarafından gösterime çıkarılan filmlerin ön planda tutulması ve gösterim sürelerinin uzun olması sektörün huzursuzluğunu artırıyordu.
Diğer dağıtımcılar, bu durumu haksız rekabet olarak değerlendirerek Rekabet Kurumu’na şikâyet etti. Kendi filmlerinin mağdur olduğunu belirten şirketler, Mars Sinemaları’nın uygulamalarının adil olmadığını dile getirdi.
Kurul, yaptığı inceleme sonunda şikâyetlerdeki iddiaları doğruladı. Mars Sinemaları ile aynı şirket grubunda yer alan CGV Mars Dağıtım’ın filmlerine ayrıcalık tanıdığı ve diğer dağıtım şirketlerinin filmlerine eşit davranılmadığını tespit etti.
Buna göre:
CGV Mars Dağıtım’ın filmleri için koltuk kapasitesi sınırlamaları getirildi.
Diğer dağıtım şirketlerinin filmleri için ayrılacak koltuk kapasitesi artırıldı.
Filmlerin gösterimde kalma süreleri belirlenen kriterlere bağlandı.
Bundan sonra Mars Sinemaları, CGV Mars Dağıtım filmlerini belirlenen kriterlere uymadığı sürece uzun süre gösterimde tutamayacak. Tüm dağıtımcıların filmleri aynı ölçütler doğrultusunda gösterimde yer alacak.
(HABERTÜRK)
SEKTÖRÜN ŞİKÂYETLERİ
Diğer dağıtımcılar, bu durumu haksız rekabet olarak değerlendirerek Rekabet Kurumu’na şikâyet etti. Kendi filmlerinin mağdur olduğunu belirten şirketler, Mars Sinemaları’nın uygulamalarının adil olmadığını dile getirdi.
REKABET KURUMU’NUN İNCELEMESİ
Kurul, yaptığı inceleme sonunda şikâyetlerdeki iddiaları doğruladı. Mars Sinemaları ile aynı şirket grubunda yer alan CGV Mars Dağıtım’ın filmlerine ayrıcalık tanıdığı ve diğer dağıtım şirketlerinin filmlerine eşit davranılmadığını tespit etti.
Buna göre:
CGV Mars Dağıtım’ın filmleri için koltuk kapasitesi sınırlamaları getirildi.
Diğer dağıtım şirketlerinin filmleri için ayrılacak koltuk kapasitesi artırıldı.
Filmlerin gösterimde kalma süreleri belirlenen kriterlere bağlandı.
EŞİT KRİTERLER GEÇERLİ OLACAK
Bundan sonra Mars Sinemaları, CGV Mars Dağıtım filmlerini belirlenen kriterlere uymadığı sürece uzun süre gösterimde tutamayacak. Tüm dağıtımcıların filmleri aynı ölçütler doğrultusunda gösterimde yer alacak.
(HABERTÜRK)