Polis Amirleri eğitim yönetmeliğinde kritik güncelleme! PAEM eğitim süresi 2 yıla uzatıldı!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni yönetmelik değişikliği ile Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) giriş ve eğitim süreçlerinde bazı düzenlemelere gidildi. 22 Mayıs 2024 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik, hem başvuru süreçlerini hem de eğitim sürelerini yeniden şekillendiriyor. Başvuru süreçlerinde yenilik Yönetmeliğe göre, emniyet mensubu adaylar başvurularını artık bağlı bulundukları il emniyet müdürlüklerindeki eğitim şube müdürlüklerine veya merkez teşkilatında PAEM’e yapacaklar. Ücretsiz izinli ya da geçici görevde bulunan personel ise başvurularını asli kadrolarının bulunduğu birim amirliklerine teslim edecek. Başvuru evrakları, başvuru yapılan birimler tarafından bir yıl süreyle saklanacak ve sürenin sonunda imha edilecek. Ayrıca, yoğunluğa bağlı olarak il emniyet müdürlüklerinde müracaat kabul komisyonları kurulabilecek. Eğitim süresi netleşti PAEM’de ilk derece amirlik eğitiminin süresi iki yıl olarak belirlendi. Bu değişiklik, eğitim-öğretim programlarının planlanmasında ve adayların kariyer yolculuğunda önemli bir standart oluşturacak. Yabancı uyruklu öğrenciler için zorunlu Türkçe hazırlık Yabancı uyruklu öğrenciler arasında Türkçe muafiyet sınavını geçemeyenler için Türkçe hazırlık eğitimine devam zorunluluğu getirildi. Bu düzenleme ile öğrencilerin dil yeterliliklerinin artırılması ve eğitim süreçlerinin daha verimli hale getirilmesi hedefleniyor. Yönetmelik yürürlüğe girdi Yapılan tüm bu düzenlemeler, yayımlandığı tarih itibarıyla yürürlüğe girmiş olup, İçişleri Bakanı tarafından yürütülecek. Polis Amirleri Eğitimi Merkezi’nin giriş ve eğitim süreçlerinde yapılan bu yeniliklerin, polis teşkilatının kalitesini artırması ve eğitim sisteminin daha etkin işlemesini sağlaması bekleniyor.

Geri