A
Admin
Yönetici
Yönetici
'Terörsüz Türkiye' hedefi için kritik bir eşik daha geçildi. Yoğun diplomatik çabalar sonucu terör örgütü PKK, kendisini feshedip, silahları bırakacağını açıkladı. Süreç dünya basınında Türkiye'nin başarısı olarak yankılanırken, muhalefete yakınlığı ile bilinen gazeteciler ise bu durumdan rahatsız.. 'Güven sorunu var' Sözcü TV Ana Haber'de konuşan Portakal, PKK'nın nasıl silah bırakacağı konusunda 'güvensizliğe' dikkat çekerek şunları söyledi: İlk akla gelen soru şu: Hepsini mi bırakır? Hayır tabii ki. Kim kime güveniyor ki.. Devlet PKK'ya mı güveniyor, PKK devlete mi güveniyor Hayır.. Güven sorunu var. Silahları Türkiye'ye mi verecek sanmıyorum, çünkü balistiğinin incelenmesi gerekiyor. O silah belki insanları öldürdü, askerleri şehit etti. O zaman da ister istemez başka sorun ortaya çıkacak. Henüz bunları bilmiyoruz.. 'Topluma faydası yok' Gazeteci Bahar Feyza ise, terör örgütünün silah bıraktığını ve kendini feshettiğini resmen açıklamasının, topluma "faydası olmadığını" iddia ederek, ''PKK’nın kendini feshetmesi ve silah bırakmasının bize faydası ne? Gerçekten bir samimiyetle soruyorum bunu. Ben zaten savaşmıyorum ki sokağa çıkıp. Çok naif ve basit bir yerden soruyorum. Ben zaten PKK ile Kürdün ayrımını yapabilen biriyim. Defalarca lanetliyoruz. Şehirde etkileri yok, peki bugün sıradan bir vatandaşın hayatına katkısı ne? Ahmet efendinin faydası ne?'' şeklinde konuştu