A
Admin
Yönetici
Yönetici
Türk mutfağının sevilen yemeklerinden pirinç pilavı, yüksek karbonhidrat ve nişasta içeriği nedeniyle diyet listelerinde genellikle yasaklılar arasında yer alıyor. Yoğun glisemik indeksi nedeniyle kan şekerini hızla yükselten pilav, fazla tüketildiğinde kilo alımına ve obeziteye yol açabiliyor.
Beslenme uzmanları, pilavın kimyasal yapısını değiştiren basit bir tüyoyu öneriyor: Hindistancevizi yağı eklemek. Genellikle ayçiçek yağı veya tereyağı ile yapılan pilavın içine 1 kaşık hindistancevizi yağı eklenmesi, pilavdaki nişasta miktarını vücudun sindirmesi zor hale getiriyor.
Pilava eklenen hindistancevizi yağı, vücudun sindirmesi için uygun olmayan enzimlerin sayısını artırıyor. Bu sayede pilavdaki nişasta ve kalori, kana karışmadan vücuttan atılıyor ve pilavın kalorisi neredeyse yarıya iniyor. Böylece lezzeti aynı kalırken, diyet için de uygun bir seçenek haline geliyor.
Sözcü
DİYET PİLAVI NASIL HAZIRLANIR?
Beslenme uzmanları, pilavın kimyasal yapısını değiştiren basit bir tüyoyu öneriyor: Hindistancevizi yağı eklemek. Genellikle ayçiçek yağı veya tereyağı ile yapılan pilavın içine 1 kaşık hindistancevizi yağı eklenmesi, pilavdaki nişasta miktarını vücudun sindirmesi zor hale getiriyor.
NASIL ÇALIŞIYOR?
Pilava eklenen hindistancevizi yağı, vücudun sindirmesi için uygun olmayan enzimlerin sayısını artırıyor. Bu sayede pilavdaki nişasta ve kalori, kana karışmadan vücuttan atılıyor ve pilavın kalorisi neredeyse yarıya iniyor. Böylece lezzeti aynı kalırken, diyet için de uygun bir seçenek haline geliyor.
Sözcü