"Özgürlük Yürüyüşü" yapan CHP'li gençlere Mansur Yavaş'tan destek mesajı

A

Admin

Yönetici
Yönetici
CHP’li belediyelere yönelik operasyonlara karşı 9 Ağustos’ta Adana’dan başlatılan “Özgürlük Yürüyüşü”, dokuz CHP’li gencin katılımıyla Ankara’ya ulaştı. Gençler, yürüyüşlerinin 20. gününde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret ederek destek aldı.

MANSUR YAVAŞ’TAN GENÇLERE TEBRİK

Ziyarette konuşan Yavaş, gençleri tebrik ederek, “Sadece adalet istiyorlar. Haksızlıkların sona ermesini, tutuklu belediye başkanlarının adil yargılanmasını talep ediyorlar. Bu kararlı duruşlarını önemsiyorum” dedi.

TUTUKLU BELEDİYE BAŞKANLARINA TEPKİ

Yavaş, tutuklu belediye başkanlarına yönelik uygulamalara da dikkat çekti. Özellikle Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yerine kayyum atanmasını ele alan Yavaş, “Zeydan Başkan gibi yaşamı boyunca karakol yüzü görmemiş bir insan, suç örgütü lideri olarak lanse edilen birinin ifadesiyle tutuklu yargılanıyor. Bu kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

EŞİT YARGILAMA VURGUSU

Yavaş, yargılamanın istisna olması gerektiğini belirterek, “Belediye başkanları olarak 'bizi yargılamayın' demiyoruz. Ama herkes gibi eşit şekilde, tutuksuz yargılanmak istiyoruz. Suçluysak delillerle ortaya koyun, savunmamızı yapalım. Hatta biz diyoruz ki: Duruşmalar TRT’den canlı yayınlansın. Çünkü kendimize güveniyoruz” dedi.

TOPLUMDA ADALET DUYGUSU

Mevcut yargı uygulamalarının siyasi saiklerle şekillendiğini ifade eden Yavaş, “Vatandaşımız bu haksızlıkları, bu taraflı uygulamaları görüyor. Sandıkta bunun cevabını mutlaka verecektir” diye konuştu.

SİLİVRİ YÜRÜYÜŞÜNE DESTEK

Gençlerin Silivri’ye kadar sürecek yaklaşık 400 kilometrelik yürüyüşünün kalan kısmı için başarı dileklerini ileten Yavaş, “Sağlıklı, kazasız belasız bir yürüyüş diliyorum. Gençlerin bu cesur ve barışçıl direnişi, adalet mücadelesinde çok kıymetli. Hepinizi gözlerinizden öpüyorum, hoş geldiniz Ankaramıza” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

(Sözcü)

Geri