Özgür Özel: "Sesimin gitmediği en ucunda durup duymasa da burada olmanın gerekliliğini bilenlerin inancına yenileceksin"

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Özgür Özel "Biz Saraçhane'ye çağrı yaptık, onlar yasak getirdiler. İçişleri Bakanlığı talimat verdi, İstanbul Valiliği yazı yazdı. Ama en nihayetinde 1 milyon 225 bin kişi Saraçhane'yi doldurdu."

İNAN GÜNEY’E SAHİP ÇIKIŞ

"İnan Güney'in ailesi ile fotoğrafına tahammül edemeyenler görsün. İnan Güney suçsuzdur. Ona sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Şu resme tahammülü olmayanlara Beyoğlu en iyi yanıtı veriyor: İnan Güney onurumuzdur!"

MASUMİYET VE GÜÇ VURGUSU

"Burada toplanan yüz binler gösteriyor ki biz güçlüyüz, biz masumuz. Ahlaki üstünlük bizdedir. Çoğunluk enerjisi bizdedir. Buradan Erdoğan'a sesleniyorum. Sesimin gitmediği en ucunda durup duymasa da burada olmanın gerekliliğini bilenlerin inancına yenileceksin! İnan Güney'in evlatlarının masumiyetine yenileceksin! İçeride boşuna tutulan arkadaşlarımızın annelerinin, eşlerinin, çocuklarının göz yaşlarında boğulacaksın."

EYLEMLER VE KARARLILIK

"Bana soruyorlar, eylemler ne zaman bitecek? Ne zaman sonuç alırsak, o gün bitecek? Bizi yıldıramazsınız. 9 dalga yaptınız. 90 dalga daha yapsanız, buradayız, ayaktayız."

BEYOĞLU SEÇİMLERİNE İŞARET

"Beyoğlu seçimleri tarihi sonuçlar doğurmuştur. Örneğin, Erdoğan milletvekili adayı olmuştur kazanamamıştır. Beyoğlu Belediye Başkanı olmuştur kazanamamıştır. Ama bizim dedesi çöpçü olan, babası şoför olan İnanımız yüzde 50 oyla Belediye Başkanı olmuştur."

İNAN GÜNEY’İN ÇALIŞMALARI

"İnan kardeşimi Gezi eylemleri sırasında ilçe binamızda tanımıştım. O kara kaşında, kara gözünde inancı görmüştüm. Seçildiği günden beri 17 ay boyunca bütün Türkiye'ye örnek oldu. Emekli evi açtı, ihalesiz projelere katıldı. Öğrencilere aş evinden yemek dağıttı. Hepimizin can dostlarına sahip çıktı. Emekli için 1 liraya çay satan kahvehane açmış. Pazar kahvaltısında oradaydık. Bir kadın geldi, 'Sebil için teşekkür ederiz, hora geçti' dedi. Beyoğlu denilince zengin sanılıyor, dedi. Teneffüs olunca kantine gidip su alıyor, parası olmayan tuvaletin musluğuna ağzını dayıyor."

OKULLARDA SU SEBİLİ VE HİZMETLER

"Belediye okullara su sebili açtı. Su çocuklara bedava. Türkiye'de eğer valinin engel olmadığı okul müdürünün engel olmadığı bir yer varsa ve biz sebil açmadıysak bize yazıklar olsun. Bütün Türkiye'ye yaydık ama valileri korkutuyorsunuz."

SAVCILIK VE DENETİM MESAJI

"Sayın Akın Gürlek, bir belediye Sayıştay tarafından denetlenir. Bir suç bulursa, savcılığa bildirir, savcılık işlem yapar. Suç icat etmeye çalışan Akın Gürlek'e diyorum ki, İnan Güney hediye paketi gibi, kendinden önceki belediye yönetiminin yaptıklarını verdi."

TUTUKLU İDDİALARI VE ELEŞTİRİLER

"Buradan açıkça ifade ediyorum. Açık çağrımdır. Eğer hukuk insanıyımdır, namusum var, herkese eşit davranırım diyorsan, Aziz İhsan Aktaş'ın çalıştığı AK Partili belediyelere git de, göreyim! Mücahit Birinci'nin bir tutukluya gittiğini ondan 2 milyon dolar para talep ettiğini hep birlikte ifşa etmiştik."

EKREM İMAMOĞLU’NA YÖNELİK ELEŞTİRİLER

"Ekrem Başkan suçludur. Eşinin yanında itiraf edeceğim. Ekrem Başkan Tayyip Erdoğan'ı yendiği için suçludur. Ekrem Başkan bu suçu 3 kere işlemiştir. Ekrem Başkan bu suçu bir kez daha işlemeye yeminlidir!"

(Cumhuriyet)

Geri