A
Admin
Yönetici
Yönetici
Memduh Güney-Ege Telgraf/ İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik operasyonun ikinci gününde İzmir’de ziyaretlerde bulunan Özgür Özel, İzmir Sanat binasında yaptığı açıklamada “Tunç Soyer ile geçmişte bu konuyu bir kez konuştuk. Cemil Tugay konuyu çözme konusunda irade gösteriyor. Şeffaf bir yargılama bekliyoruz” dedi. İzmir Sanat Binasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan ile açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel dört başı mamur bir algı operasyonuyla iç içe olduklarını aktardı. Özel, “Yeter ki yargılama adil olsun kamu görevlileri suç sayılacak yöntemlerle bu davayı ilerletmeye çalışmasınlar. Geçtiğimiz 100 günlük pratikte İstanbul’da gördüklerimiz bizi endişelendiriyor. İnanılmaz şişirilmiş rakamlarla o şirkette yöneticilik yapmış herkes gözaltında. Siz şirketin tüm yönetim kurulu üyelerini gözaltına alamazsınız. Yargılanacak olanların tutulsuz yargılanması şart. İzmir’in geçmiş pratiğinde Aziz Kocaoğlu’nun yargılanırken tutkusuz yargılandığını ve her suçtan beraat ettiğini hatırlatalım. Böylesi bir somut örnek varken şeffaf bir yargılama bekliyoruz” dedi. “HUKUMUZ DAYANIŞMAYI GEREKTİRİR” Tunç Soyer ile birlikte Bornova Anadolu Lisesi’nden mezun olduğunu hatırlatan Özgür Özel, “Siyaseten ayrı düşmüş olabiliriz. Bizim hukukumuz dayanışmayı gerektirir. Ekrem İmamoğlu’na nasıl sahip çıkıyorsak Tunç Soyer’e de aynı şekilde sahip çıkarız” diye konuştu. “SİVAS’IN ÖTESİNDE YOKSUNUZ DİYENLER EGE’DE YOK” Açıklamalarına devam eden Özgür Özel, “Buradan dosya istendiğinde elbet evrak gelecek. Burada kesinlikle kötü bir niyet olmadığı gibi CHP’lilerin birbirini şikayet etmesi mümkün değil. Ak Parti’nin dünya kadar kötülüğü organize edip sütten çıkmış ak kaşık gibi davranması…Ne yapılmaya çalışıldığı hakkında İzmirliler bizden daha çok farkında. Bu yüzden AK Parti İzmir’de bir şey olamıyor. Bize Sivas’ın ötesinde yoksunuz diye dalga geçenler Ege’de yok” dedi. “BİR BEN KALDIM BENİ DE ATSIN HAPSE” Biz fezlekelere alışığız. Millete güvenerek siyaset yapıyoruz birileri de yargı doğasına güveniyor. Bir ben kaldım beni de atsın hapse sonra ben kazandım mı diyecek? Demirden korksaydık trene binmezdik. “DAHA ÖNCE KONUŞMUŞTUK” İyi niyetle yola çıkışan kooperatif meselesini sıkıntıya dönüştüğünü inşaat maliyetlerinin yükseldiğini aktaran Özgür Özel, “Sayın Cemil Tugay göreve geldiğinde buraya gelip ziyarette bulunduğumda bu konuda çözümün şart olduğunu ifade ettim. Bugünde aynı şeyi söyledim. Kendiside çözüm konusunda irade gösteriyor. Tunç Soyer ile bu konuyu daha önce konuşmuştuk. Aramızda bununla ilgili çözüm ötesinde bir sohbet olmadı” diyerek açıklamalarını tamamladı.