Özel okullarda yeni dönem: Hangi kitaplar zorunlu oldu? Yemek ve servis ücretleri için yeni şartlar getirildi!

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okulların takibi konusunda il milli eğitim müdürlüklerine talimat gönderdi. Bakanlık, özel okullarda uygulanacak yeni kurallara uyulmasını sağlamak için denetimlerin 2025-2026 eğitim öğretim yılında da sürdürüleceğini bildirdi. YENİ DÜZENLEMELER HATIRLATILDI MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda, 3 Ocak’ta Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle özel öğretim kurumlarında ders kitabı kullanımına ilişkin yeni düzenlemeler getirildiği anımsatıldı. Buna göre: Okullar tarafından ders kitabı adı altında hiçbir ücret alınmayacak. Bakanlıkça ücretsiz dağıtılan ders kitaplarının özel okullarda kullanılması zorunlu olacak. TÜM ÜCRETLERİN BELİRLENMESİ VE DUYURULMASI ZORUNLU MEB onaylı ücretsiz ders kitaplarının kullanılmasının yanı sıra eğitim ücreti dahil tüm ücretlerin okul tarafından belirlenerek ilan edilmesi gerektiği belirtildi. DENETİMLER DEVAM EDECEK Bakanlık, bu konularda ihmali bulunan özel okulların tespiti için yürütülen denetimlerin, yeni eğitim öğretim yılında da aynı hassasiyetle devam edeceğini bildirdi. Ayrıca faaliyet gösteren tüm özel okulların bu düzenlemeler hakkında bilgilendirilmesi için il milli eğitim müdürlüklerine talimat verildi. BELGEYE DAYALI HİZMET ŞARTI Yeni düzenlemelere göre: Özel okullarda Bakanlık onaylı ders kitapları dışında başka kitaplar kullanılamayacak. Yemek, kahvaltı, etüt, servis gibi diğer hizmetlerin ücretleri okul tarafından belirlenerek ilan edilecek ve öğrenci kayıt sözleşmelerinde bu hizmetlere yer verilecek. Velilere sunulan tüm hizmetler belgeye dayalı yapılacak. Ayrıca, hizmet alım yoluyla ya da doğrudan sunulacak tüm hizmetlerin ücretleri yönetmelik gereğince okula ait hesaplar üzerinden ödenecek. NTV

Geri