ÖSYM’den üniversite sınavına giren okul birincilerine kritik uyarı! Yarın son gün

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) katılan okul birincisi adaylara önemli bir duyuru yaptı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, okul birincisi olan öğrencilerin bilgilerini dikkatlice kontrol etmeleri ve varsa eksik ya da hatalı kayıtları e-Okul sistemi üzerinden düzeltmeleri gerektiği belirtildi. Bu uyarı, sınav yerleştirme işlemlerinin sağlıklı ve doğru yürütülmesi açısından büyük önem taşıyor. Okul Birinciliği Bilgilerinin Sisteme Aktarılması Süreci 2024-2025 eğitim öğretim yılı okul birinciliği bilgileri, 17 Temmuz’da elektronik ortamda e-Okul sisteminden alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarıldı. Bu sayede, okul birincisi olan adayların bilgilerinin sınav yerleştirme sürecinde kullanılması sağlanıyor. Ancak sistemde yer alan bilgilerin doğruluğu, öğrencilerin kendi kontrollerine bırakıldı. Böylece herhangi bir hata veya eksiklik durumunda müdahale edilmesi mümkün hale geldi. Son Düzeltme Tarihi ve İşlem Detayları ÖSYM, okul birincisi adayların bilgilerini en geç 23 Temmuz’a kadar “ adresi üzerinden kontrol etmelerini ve eğer gerekli ise e-Okul sistemi aracılığıyla düzeltme yapmalarını istedi. Bu tarih sonrasında yapılacak herhangi bir değişiklik veya düzeltme kabul edilmeyecek. Dolayısıyla adayların verilen süreyi kaçırmadan bilgilerini güncellemeleri büyük önem arz ediyor. Yerleştirme İşlemlerinde Doğru Bilginin Önemi Öğrencilerin doğru ve eksiksiz bilgileri ÖSYM sisteminde yer almadığı takdirde, sınav yerleştirme işlemlerinde sorun yaşanması ihtimali ortaya çıkabiliyor. Özellikle okul birincisi olan adayların bu bilgileri doğru şekilde sisteme girmesi, hak kayıplarının önüne geçilmesi açısından kritik. ÖSYM’nin bu uyarısı, adayların sınav süreçlerinin sorunsuz ilerlemesi için dikkat edilmesi gereken önemli bir hatırlatma olarak değerlendiriliyor. NTV

Geri