A
Admin
Yönetici
Yönetici
Yaz aylarının korkulan felaketi orman yangınlarına karşı vaktinde alınan önlemler hayati değer taşıyor. Olası yangınlara karşı alınacak tedbirler ise yaz aylarından önce iyiden iyiye sıkılaşıyor. Yangınlarla mücadelede önemli bir adımda TEDAŞ’tan geldi. TEDAŞ, artan küresel ısınma ve iklim değişikliklerinin etkisiyle her geçen yıl daha fazla alanı tehdit eden orman yangınlarına karşı elektrik dağıtım şirketlerini uyardı. ELEKTRİK KAYNAKLI YANGINLARIN ÖNLENMESİ HEDEFLENİYOR Elektrik dağıtım şirketlerine gönderilen yazıda, ormanlardan geçen veya yakınından geçen enerji nakil hatları, trafo merkezleri ve diğer elektrik dağıtım teçhizatlarının, olası yangınların kaynağı olmaması için düzenli şekilde kontrol edilmesi gerektiği vurgulandı. TEDAŞ, bu altyapıların bakımının düzenli yapılması durumunda elektrik kaynaklı yangınların büyük ölçüde önlenebileceğine dikkat çekti. OGM İLE KOORDİNASYON VURGUSU TEDAŞ ayrıca, Orman Genel Müdürlüğü ile yapılan taahhütlerin eksiksiz yerine getirilmesi gerektiğini hatırlattı. Yazıda, dağıtım şirketlerinin, Orman Bölge Müdürlükleri ile yakın iş birliği içinde çalışması ve yangın riskini en aza indirecek tüm adımları koordineli şekilde atması gerektiği belirtildi. YAZ AYLARINDA EKSTRA DİKKAT Yaz mevsimiyle birlikte yangın riski artarken, TEDAŞ enerji dağıtım şirketlerine şu çağrıyı yaptı: Enerji nakil hatlarına temas edebilecek bitki örtüsü temizlenmeli, Elektrik hatlarının çevresinde yangına sebep olabilecek unsurlar bertaraf edilmeli, Bakım ve kontrol faaliyetleri aksatılmadan yürütülmeli. Bu kapsamda, yangın riski taşıyan tüm elektrik tesisatlarının detaylı biçimde gözden geçirilmesi ve gerekli temizlik işlemlerinin zamanında yapılması gerektiği ifade edildi. TOPLUMSAL DUYARLILIK ÇAĞRISI TEDAŞ’ın yazısı, sadece elektrik dağıtım şirketlerine değil, yangınla mücadelede tüm kurumların ve vatandaşların ortak sorumluluğu olduğuna da dikkat çekiyor. Özellikle orman bölgelerinde yaşayan halkın, elektrik arızaları veya yangın ihtimallerine karşı ilgili kurumlara hızlıca bilgi vermesi gerektiği vurgulanıyor.