Ömer Danış Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında, Evli Mi, Çocuğu Var Mı?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Aslen Elazığlı olan Ömer Danış, memleketinin kültürel dokusunu müziğine yansıtan, Anadolu’nun melodik yapısı ve duygusallığını eserlerine taşıyan bir sanatçıdır. Özel hayatı genellikle medyadan uzak kalan Danış’ın, geçmişte Dilek Danış ile evli olduğu, ancak bu evliliğin sona erdiği bilinmektedir. Çocuğu olup olmadığına dair kesin bilgi ise mevcut değildir. Ömer Danış’ın müzik kariyeri birçok albümle doludur. İlk albümü 1987’de çıkan “Çaren Olayım”dan sonra, 1994’te “Beni Köyümün Yağmurlarında Yıkasınlar” ile büyük çıkış yakalamıştır. Diğer önemli albümleri arasında “Tutsak / Kurtlar Sofrası” (1995), “Ömer Danış ’98” (1998), “Şerefsiz” (1999), “Ağlama Gözbebeğim” (2001), “Şimdi Ben” (2004), “Gidiyorum Şehir Duvarları” (2006), “Kırgın & Çakal” (2012), “Ağlıyorsun” (2014) ve “Merhamet” (2016) yer almaktadır. “Ağlama Gözbebeğim”, “Kurtlar Sofrası” ve “Beni Köyümün Yağmurlarında Yıkasınlar” gibi şarkılar kariyerinde mihenk taşı olmuştur. 2025 yılında Kanal D’de yayınlanan “Evrim Akın ile Ev Gezmesi” programına konuk olan Ömer Danış, müzik yolculuğu ve özel hayatına dair samimi paylaşımlarda bulunmuştur. Ömer Danış, Elazığ kökenli, 57 yaşında, fantezi müzik türünün sevilen ve saygın yorumcularından biridir. Uzun yıllardır müzikte hem ses hem de besteci kimliğiyle varlığını sürdüren sanatçı, özel hayatını gizli tutarken, müziğiyle geniş bir dinleyici kitlesine ulaşmaya devam etmektedir.

Geri