Okullar ne zaman açılacak? Ara tatiller kalktı mı? Uyum haftası ne zaman başlıyor? 2025-2026 Eğitim Takvimi

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milyonlarca öğrenci yaz tatilinin son günlerini geçirirken, Milli Eğitim Bakanlığı 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimini illere gönderdi. Okulların açılış tarihi, ara tatiller ve yarıyıl tatili netleşti.

ÖĞRENCİLER VE VELİLER TAKVİME ODAKLANDI

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için yaz tatili 20 Haziran’da başladı. Yeni dönem için geri sayım başladı. Veliler, tatil planlarını okul takvimine göre yaparken, öğretmenler de dönem öncesi mesleki çalışma seminerlerine katılacak.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda 2024-2025 eğitim öğretim yılı 20 Haziran’da sona erdi. İl ve ilçe müdürlüklerine gönderilen takvime göre 2025-2026 eğitim öğretim yılı 8 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

UYUM HAFTASI TARİHLERİ BELİRLENDİ

Okula yeni başlayacak anasınıfı ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için uyum haftası 1-5 Eylül tarihleri arasında uygulanacak. Bu dönemde öğrenciler okul ortamına alışacak. Öğretmenler ise planlama ve müfredat hazırlıkları için seminerlere katılacak.

ARA TATİL VE YARIYIL TATİLİ TARİHLERİ

Ara tatillerin kaldırılacağı iddialarının aksine, 2025-2026 eğitim öğretim yılında ara tatiller uygulanmaya devam edecek. Hafta sonları ile birlikte ara tatiller 9 gün sürecek.

İlk ara tatil: 10-14 Kasım 2025

Yarıyıl tatili: 19-30 Ocak 2026

İkinci ara tatil: 16-20 Mart 2026

Okulların kapanışı: 19 Haziran 2026

RESMİ TATİLLER VE BAYRAM GÜNLERİ

2026 yılında okullar, resmi tatillerde kapalı olacak. Ramazan Bayramı 19-22 Mart, Kurban Bayramı ise 26-29 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak. Diğer tatil günleri ise şöyle:

1 Ocak 2026 Perşembe: Yılbaşı Tatili

23 Nisan 2026 Perşembe: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

1 Mayıs 2026 Cuma: İşçi Bayramı

19 Mayıs 2026 Salı: Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

30 Ağustos Zafer Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

YENİ DÖNEM ÖNCESİ ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ

Öğretmenler için mesleki çalışmalar, dönem başlamadan önce gerçekleştirilecek. Haziran ayında yapılan seminerler yüz yüze yapılırken, dönem başındaki seminerlerin de okul ortamında düzenlenmesi bekleniyor.

NTV

Geri