A
Admin
Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu öğretmenlerin iller arası mazerete bağlı yer değiştirme sonuçları belli oldu. Atama süreci, aile birliği, sağlık durumu, can güvenliği, engellilik ve diğer mazeretlere dayanılarak iki aşamalı şekilde tamamlandı. BAŞVURULAR 18 TEMMUZ - 5 AĞUSTOS ARASINDA ALINDI Mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları, 18 Temmuz – 5 Ağustos 2025 tarihleri arasında alındı. Sürecin tamamlanmasının ardından, atama sonuçları 6 Ağustos Çarşamba günü saat 16.50’de ilan edildi. ATAMA SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK? Sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün resmi internet adresi personel.meb.gov.tr üzerinden erişime açıldı. Adaylar ayrıca MEBBİS ve e-Devlet sistemleri üzerinden sonuçlarını sorgulayabilecek. TEBLİGAT VE İLİŞİK KESME 7 AĞUSTOS’TA Yayımlanan takvime göre, atama sonuçlarının ardından tebligat ve ilişik kesme işlemleri 7 Ağustos 2025 tarihinde yapılacak. ATAMALAR NASIL GERÇEKLEŞTİRİLDİ? Mazerete bağlı yer değişiklikleri, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapıldı. Hizmet puanının eşitliği durumunda şu kriterler uygulandı: Öğretmenlikte hizmet süresi fazla olana öncelik verildi. Eşitlik devam ederse, öğretmenliğe daha önce başlayan tercih edildi. Yine eşitlik varsa, bilgisayar kurası ile yerleştirme yapıldı. PUAN VE HİZMET SÜRESİ HESAPLAMASINDA ESAS TARİHLER Hizmet puanı hesabında: 05 Ağustos 2025 Hizmet süresi hesabında: 31 Aralık 2025 Bu tarihler esas alınarak atama işlemleri tamamlandı. NTV