Öğretmen adayları dikkat! 10 bin öğretmen ataması için geri sayım başladı | Öğretmen atama takvimi 2025

A

Admin

Yönetici
Yönetici
2025 yılı için yapılacak 10 bin öğretmen ataması, öğretmen adaylarının gündeminde ilk sıraya yerleşti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilecek atamalarla ilgili olarak adaylar atama takvimi, AGS kontenjanları ve branş dağılımını merak ediyor.

2025 Ucretli Ogretmenlik Sonuclari Aciklandi Mi Ucretli Ogretmen Gorev Sureci Nasil Isleyecek

ATAMA TAKVİMİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, 10 bin öğretmen atamasının takviminin, Akademiye Giriş Sınavı (AGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından kamuoyuna duyurulacağını belirtti. Bakanlık açıklamasında, atama sürecinin tüm aşamalarda mevzuata uygun ve titizlikle yürütüleceği vurgulandı.

Mebden 10 Bin Ogretmen Atamasi Ags Puaniyla 10 Bin Ogretmen Atamasi Ne Zaman Basvuru Kilavuzu

BRANŞLARA GÖRE KONTENJANLAR

MEB, 10 bin öğretmen atamasında ihtiyaç duyulan branşlara öncelik verecek. Özellikle:

Sınıf Öğretmenliği

Özel Eğitim Öğretmenliği

Rehberlik

Okul Öncesi Öğretmenliği

gibi alanlarda daha fazla kontenjan ayrılması bekleniyor. Adaylar, AGS sonuçlarına göre tercihlerini gerçekleştirecek.

GEÇMİŞ ATAMALARDAN KISA BİR ÖRNEK

15 bin öğretmen alımı kapsamında, sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi 7 Mayıs 2025 tarihinde açıklanmıştı. O atamada en fazla alım yapılan branşlar şunlardı:

Sınıf Öğretmenliği: 4378

Özel Eğitim Öğretmenliği: 3087

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği: 1802

Okul Öncesi Öğretmenliği: 1321

İngilizce Öğretmenliği: 757

En az alım yapılan branşlar ise Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri, Almanca ve Arapça öğretmenliği olmuştu.

SABAH

Geri