Öğrencilere müjde! Bursluluk sınavı sonuçları o tarihte açıklanıyor! Bursluluk sınavı ödemesi ne zaman başlayacak?

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen 2025 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), 27 Nisan’da tamamlandı. 5. sınıftan 11. sınıfa kadar olan öğrencilerin katılım sağladığı sınavın ardından, burs alma umuduyla bekleyen binlerce öğrenci ve veli gözünü sonuç tarihine çevirdi. MEB, sonuçların açıklanacağı tarihi resmi kılavuzla paylaştı. İOKBS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı sınav takvimine göre 2025 bursluluk sınavı sonuçları, 30 Mayıs 2025 Cuma günü ilan edilecek. Sonuçlar, MEB’in resmi adreslerinden sorgulanabilecek. SONUÇ SORGULAMA NASIL YAPILACAK? Öğrenciler, T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihleriyle sisteme giriş yaparak sınav sonucunu öğrenebilecek. Sonuç ekranında toplam puanla birlikte, “Kazandı” ya da “Kazanamadı” bilgisi yer alacak. İLK BURS ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK? Burs hakkı kazanan öğrenciler için ilk ödeme, Ekim 2025’te başlayacak. Burslar, yıl boyunca 12 ay kesintisiz şekilde ödenmeye devam edecek. Ara tatil, yarıyıl tatili ve yaz tatili dönemlerinde de burs kesintiye uğramayacak. TEMMUZDA BURS ÜCRETİNE ZAM GELİYOR 2025 yılının Ocak ayında 2 bin TL civarına çıkan burs ödemelerinin, memur maaş katsayısı artışıyla birlikte Temmuz ayında yeniden yükselmesi bekleniyor. KAYNAK: NTV

Geri