A
Admin
Yönetici
Yönetici
Manisa’nın Kula ilçesinde, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı farkındalığı artırmak amacıyla öğrencilere yönelik eğitim düzenlendi. Kula İlçe Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birimi’nde görevli Hemşire Hanife Can tarafından verilen eğitim, Gökçeören İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine sağlık konusunda bilinç kazandırmayı hedefledi. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında görülme riski artan KKKA hastalığı hakkında detaylı bilgi aktaran Hemşire Can, kenelerle temasın nasıl engellenebileceğini ve olası bir kene ısırığı durumunda neler yapılması gerektiğini anlattı. Video destekli sunum eşliğinde gerçekleşen bilgilendirme sırasında, hastalığın belirtileri ve korunma yolları öğrencilerle paylaşıldı. El hijyenine dikkat çekildi Eğitim programı kapsamında yalnızca KKKA hastalığına değil, günlük hayatta sağlığı korumada temel rol oynayan el hijyenine de vurgu yapıldı. Öğrencilere doğru el yıkama teknikleri uygulamalı olarak gösterilirken, mikroplardan korunmanın en etkili yolları anlatıldı. Sunum sonunda öğrencilerin soruları yanıtlandı ve sağlık konusunda bilinçli bireyler olmanın önemi tekrar hatırlatıldı. Eğitimler ilçedeki diğer okullarda da sürecek Kula İlçe Sağlık Müdürlüğü, benzer bilgilendirme faaliyetlerinin ilçedeki diğer eğitim kurumlarında da devam edeceğini duyurdu. Sağlık çalışanları, çocuklarda erken yaşta koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesinin bulaşıcı hastalıklarla mücadelede önemli bir adım olduğunu vurguladı.