A
Admin
Yönetici
Yönetici
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ), gençlerin sağlıklı ve aktif bir yaşam tarzı benimsemelerine katkı sağlamak amacıyla yürütülen “Spor Dostu Kampüs Projesi” kapsamında önemli bir başarıya imza attı. T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğinde hayata geçirilen proje kapsamında 208 üniversite arasından değerlendirmeye alınan 100’ü aşkın aday üniversite içerisinden sıyrılarak “Spor Dostu Kampüs” belgesi almaya hak kazanan ilk 47 üniversite arasında yer aldı. BELGE TÖRENİ RİZE’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Spor Dostu Kampüs Belge Takdimi Töreni”nde, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’ya belge; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan tarafından takdim edildi. NÖHÜ, öğrenci odaklı kampüs yaşamı, güçlü spor altyapısı, sağlıklı yaşam kültürünü teşvik eden uygulamaları ve fiziksel hareketliliği destekleyen faaliyetleriyle bu başarıya ulaşarak dikkat çekti. REKTÖR USLU: “BU BAŞARI TÜM NÖHÜ AİLESİNİNDİR” Tören sonrası açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, “Üniversitemizin bu anlamlı ünvana layık görülmesi, öğrencilerimizin fiziksel ve zihinsel gelişimini bütüncül bir yaklaşımla desteklemeye verdiğimiz önemin somut bir göstergesidir. Spor Dostu Kampüs uygulaması kapsamındaki çalışmalarımız aralıksız devam edecek,” dedi. Bu başarının Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih kılavuzunda da yer alacağını belirten Rektör Uslu, üniversitenin spor dostu kimliğinin daha da görünür hale geleceğini vurguladı. Son olarak, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür eden Rektör Uslu, “Bu belgeyi almamızda desteklerini esirgemeyen Sayın Bilal Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a ve YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu süreçte katkı sağlayan tüm akademik ve idari personelimize ve öğrencilerimize gönülden teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı. (NÖHÜ)