A
Admin
Yönetici
Yönetici
Narlıdere Belediyesi, 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklerle engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Belediye, “Engelli Bireylerin Başarı Öyküsü” adlı panele ev sahipliği yaptı. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, birçok başarılı engelli birey, kendi yaşam öykülerini katılımcılarla paylaştı. PANELDE ENGELLİ BİREYLERİN GÜÇLÜ BAŞARI ÖYKÜLERİ Panelin ilk konuşmasını yapan Öğretim Görevlisi Hatice Özkan, SMA Tip 2 hastalığı nedeniyle hareket kabiliyetini kaybettiğini ancak buna rağmen eğitim hayatında büyük başarılar elde ettiğini belirtti. Özkan, “Engelliler Haftası’ndaki etkinliklerin, engelli bireylerin sorunlarına gelecekte çözüm olmasını temenni ediyorum” dedi. Av. Ahmet Haydar ise doğuştan görme engelli olarak hayatını anlatırken, “Başarılı olamayacağımı söylediler, ama ben yolumdan dönmedim. Konservatuara giremedim ama avukatlık mesleğimi başarıyla yapıyorum” diyerek azimle engelleri aşmanın önemini vurguladı. “PİYANGO BANA VURDU” Dr. Alper Kaya, ALS hastalığını öğrendikten sonra yüzde 97 engelli raporu almış olsa da hayata tutunmayı başardığını ve bu sürecin ona hayatın ciddiyetini sorgulama fırsatı sunduğunu ifade etti. Aktivist Gülay Serin, oğlunun özel gereksinimli bir çocuk olduğunu belirterek, “Oğlum Eren’in eğitim süreci çok zorlu bir yolculuktu. Akran zorbalığıyla başa çıkmak zorunda kaldık. Ama azimle her engeli aştık” dedi. Şebnem Oktay ise Multipl Skleroz hastalığıyla mücadele ederken öğrendiklerini topluma aktararak MS hastalarına faydalı olmak için çaba harcadığını söyledi. ENGELSİZ SESLER KOROSU'NDAN DUYGUSAL ANLAR Panelin ardından, Narlıdere Belediyesi Engelsiz Sesler Korosu da katılımcılara unutulmaz bir mini konser sundu. Narlıdere Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında "Aslında Hepimiz Deliyiz" adlı tiyatro oyununa da ev sahipliği yaptı. Konak Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun sahnelediği oyun, engelli bireylerin toplumdaki yerine dair güçlü mesajlar verdi. Erkan Kızıldağ’ın konuşmasında ise, engelli bireylerin sağlık, eğitim ve istihdam gibi temel haklardan eşit şekilde yararlanması gerektiği dile getirildi.