A
Admin
Yönetici
Yönetici
Doğuştan veya çeşitli nedenlerden dolayı gelişim geriliği yaşayan özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin değerlendirilip, eğitim verildiği Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Düzce Rehberlik Araştırma Merkezi’nin 25 yaşındaki özel birey Merve Bayram’a ‘Eğitime ihtiyacı gerek yoktur.’ raporu vermesi üzerine bu duruma itiraz eden ailesi hak arayışını Öncü Haber’e anlatmıştı. Konu hakkında konuşan abla Rabia Bayram, RAM’dan Merve Bayram’a rapor verilirken uygulanması gereken resmi prosedürlerin yerine getirilmediğini ve itiraz ettiklerinde ise kötü muameleye maruz kaldıklarını iddia ederek, kardeşinin eğitim hakkını savunmak için kanunların el verdiği yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını ifade etmişti. Fiziksel ve zihinsel rahatsızlıkları nedeniyle hayatı dört duvar arasında geçen ve eğitimle sosyalleşmek isteyen 25 yaşındaki Merve Bayram’ın sesini duyurduğumuz haberimizin ardından Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Şikayete konu iddialar hakkında inceleme başlatan müdürlüğün, Düzce Rehberlik Araştırma Merkezi’ndeki sorumlulardan savunma istediği öğrenildi.