"Moderen(!) müslümanlarımızın cami şovları"

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Valla bravo! Helal olsun size modern müslümanlarımız! Camide baby shower partisi... Ne güzel değil mi? Bir tek DJ getirmemişsiniz, onu da bir dahaki sefere halledersiniz artık. Bakın efendim, muhafazakâr kesimimiz öyle bir noktaya geldi ki, Instagram'da "like" alabilmek için caminin kutsallığını bile ayaklar altına almaktan çekinmiyor. Tabii canım, mihrabın önünde pasta kesilir, minberin yanında konfeti patlatılır. Hatta minareden de pembe duman çıkartalım, ne de olsa "kızımız olacak"! Şu işe bakar mısınız? Eskiden camilerde Yasin okunurdu, mevlit okunurdu, naat-ı şerif okunurdu… Ve şimdi "gender reveal" yapılıyor. Eskiden zikirler çekilirdi, şimdi hediye paketleri açılıyor. Millet secde edeceği yerde, en iyi pozu yakalama telaşında. Allah Allah, ne günlere kaldık! Muhafazakâr organizasyon şirketlerimiz(!) de pek bir yaratıcı. "Helal baby shower", "İslami konseptli kutlama", "Muhafazakâr gender reveal"... Lan bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Madem bu kadar modernsiniz, gidin AVM'de yapın şu gösterilerinizi! Bu arada merak ediyorum, acaba Muhammed aleyhisselam’ın torunu İmam Huseyn doğarken böyle bir parti düzenlenmiş miydi? Hazreti Fatıma'nın baby shower'ında hangi renk balonlar kullanılmıştı? Yoksa ben mi kaçırdım bu sünneti? Şu WhatsApp gruplarındaki yazışmalara bir bakın: "Canlarım, bizim baby shower için Süleymaniye nasıl olur? Kubbesi story'de harika çıkıyormuş!" Tabi canım, ne de olsa cami dediğin Instagram pozu için fon sadece... Peki, bu "moderen" muhafazakârlarımız ne yapıyor biliyor musunuz? Önce camide şov, sonra Instagram'da "Elhamdülillah" paylaşımı! Çok şükür ki teknoloji var da imanımızı story'den gösterebiliyoruz! Bu gidişle yakında namaz vakitlerini de "sosyal medyaya uygun saatlere" göre ayarlarız. Cuma hutbesi yerine "influencer" vaazları dinleriz. Teravih namazında "after party" yaparız. Eh ne de olsa muhafazakârlık her türlü kalıba giren bir yavşaklık ne de olsa. Hayırlısıyla tabii! Ah benim güzel kardeşlerim! Siz Allah'ın evini ne zannediyorsunuz? Pop-up parti mekânı mı? Düğün salonu mu? Fotoğraf stüdyosu mu? Yoksa sosyal medya fenomenliğinize basamak mı? Size bir şey söyleyeyim mi? Bu yaptığınız ne İslam'a sığar, ne akla, ne de mantığa. Ama siz devam edin tabii. Nasılsa "moderenlik" bu! İsteyen istediği yerde pasta kessin, balon uçursun, konfeti patlatsın... Bu arada duyan da sanacak ki karşıyız biz mutluluğa, sevince. Hayır efendim! Gidin evinizde yapın, salonlarda yapın, bahçelerde yapın. Ama Allah'ın evini şov mekânına çevirmeyin! Vallahi bu kadarına da pes! Muhafazakârlık bu ise, ben yokum arkadaş! Benim bildiğim muhafazakârlık, kutsala saygıyı gerektirir. Ama siz bilirsiniz. Siz story'lerinizi çekmeye devam edin... Son olarak şunu söyleyeyim: Yarın öbür gün camilerimizde "baby shower lounge" açılırsa, "VIP ibadet köşesi" kurulursa şaşırmayın. Ne de olsa "çağa ayak uydurmak" lazım(!) Not: Bu yazıyı okuyan bazı hassas ruhlular darılmasın. Ama kusura bakmayın, bu densizliğe "modern İslam anlayışı" diyemem ben. Vesselam... Allahım! Beni muhafazakâr değil Müslüman yaptığın için sana çok ama çok teşekkür ediyorum

Geri