Milli Eğitim’den 10 bin yeni öğretmen kontenjanı! İşte beklenen takvim

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025 yılı için toplam 25 bin öğretmen ataması yapacağını açıklamıştı. Bu kontenjanın 15 bini geçtiğimiz aylarda tamamlanırken, geri kalan 10 bin atama için süreç AGS puanına göre yürütülecek.

Meb 2-2

AGS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Öğretmen alımlarında bu yıl ilk kez KPSS yerine AGS puanı kullanılacak. Adayların merakla beklediği AGS sınav sonuçları 13 Ağustos’ta duyuruldu. Sonuçların açıklanmasının ardından gözler, başvuru takviminin ilan edileceği tarihe çevrildi.

TAKVİMİN EYLÜL AYINA KADAR DUYURULMASI BEKLENİYOR

MEB, 10 bin öğretmen atamasına ilişkin başvuru sürecinin Eylül ayına kadar ilan edilmesini planlıyor. Başvurular, daha önceki atama dönemlerinde olduğu gibi MEBBİS sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

BRANŞ DAĞILIMI MERAK EDİLİYOR

Atama takviminin yanı sıra en çok merak edilen konu branş dağılımı oldu. Geçtiğimiz atama dönemlerinde sınıf öğretmenliği, okul öncesi, özel eğitim ve din kültürü ile ahlak bilgisi branşlarına ağırlık verilmişti. Yeni dönemde de bu alanlara ek kontenjan ayrılması bekleniyor.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Başvuru takviminin açıklanmasının ardından adaylar tercihlerini yapacak. Ardından sözlü sınav süreci başlayacak ve sonuçların ilan edilmesiyle birlikte 10 bin öğretmen ataması tamamlanacak.

NTV

Geri