MEB’den son dakika açıklaması! 5, 6, 7 ve 8. Sınıflar dikkat

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Millî Eğitim Bakanlığı, ilköğretim düzeyindeki ders programlarında önemli bir değişikliğe gitti. Sadece 8. sınıflarda uygulanan “Rehberlik ve Kariyer Planlama” dersi, kapsamı genişletilerek tüm ortaokul seviyelerine yayıldı. Yeni dönemde ders “Rehberlik ve Yönlendirme” adıyla 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda okutulacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” çerçevesinde müfredat çalışmalarına devam ederken, İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesinde dikkat çeken bir değişikliğe imza attı. Yalnızca 8. sınıf öğrencilerine yönelik olan “Rehberlik ve Kariyer Planlama” dersi, yeni düzenlemeyle birlikte artık “Rehberlik ve Yönlendirme” adıyla tüm ortaokul sınıflarına yayılıyor. DERSİN KAPSAMI GENİŞLETİLDİ: AKADEMİK BAŞARIDAN KİŞİSEL GELİŞİME Yeni dersin amacı yalnızca mesleki yönlendirme ile sınırlı değil. MEB'in açıklamasına göre “Rehberlik ve Yönlendirme” dersi, öğrencilerin kişisel, sosyal ve duygusal gelişimlerini de destekleyecek. Öğrencilerin kendilerini daha iyi tanımaları, yetenek ve ilgi alanlarını fark etmeleri, sağlıklı kararlar alarak yaşamlarına yön vermeleri hedefleniyor. TÜM ORTAOKUL KADEMELERİNDE ZORUNLU OLACAK Yeni düzenlemeye göre “Rehberlik ve Yönlendirme” dersi: 5, 6, 7 ve 8. sınıflarda haftada 1 saat zorunlu ders olarak okutulacak. Önceki uygulamada yalnızca 8. sınıflarda zorunlu olarak yer alan “Rehberlik ve Kariyer Planlama” dersinin yerine geçecek. Dersin içeriği, öğrencinin bireysel gelişimini, öz farkındalığını ve gelecek planlamasını destekleyecek şekilde yeniden yapılandırılacak. AMAÇ: SAĞLIKLI VE BİLİNÇLİ NESİLLER YETİŞTİRMEK Milli Eğitim Bakanlığı, yapılan bu değişiklikle öğrencilerin yalnızca sınav başarısına değil, yaşam başarısına da odaklanmasını hedefliyor. Uzmanlar, çocukların erken yaşlarda yönlendirilmesinin özgüven gelişimine, psikolojik dayanıklılığa ve sosyal ilişkilerde güçlenmeye katkı sağlayacağına dikkat çekiyor. 📌 Yeni ders uygulaması, 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren tüm devlet ve özel ortaokullarda geçerli olacak. Kaynak: Haber Merkezi

Geri