MEB’den önemli duyuru! Ücretli öğretmen başvuruları başladı, son tarihler ne zaman? | Ücretli öğretmen takvimi 2025

A

Admin

Yönetici
Yönetici
2025 yılı için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki devlet okullarında görev almak isteyen adaylar, ücretli öğretmenlik başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor. Başvurular il ve ilçe planlamalarına göre farklılık gösterebildiği için adayların ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü sayfalarını takip etmesi gerekiyor.

Ucretli Ogretmenlik Maaslari Ne Zaman Yatacak 2024 Aralik Ayi Ucretli Ogretmen Maaslari Yatti

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Ücretli öğretmenlik başvurusunda bulunacak adayların T.C. vatandaşı olmaları, öğretmenlik mesleğini yapmalarına engel bir durumlarının bulunmaması ve eğitim fakültesi mezunu olmaları gerekiyor. Bu temel şartları sağlayan adaylar başvuru sürecine katılabilir.

BAŞVURU SÜRECİ VE DİJİTAL İŞLEMLER

Başvuru yapmak isteyen adaylar, e-Devlet şifresi ile “Online Ön Başvuru Formu”nu doldurmakla sürece başlıyor. Formun doldurulmasının ardından, ilgili Milli Eğitim Müdürlükleri başvuru işlemlerini takip ediyor ve sonuçları adaylara SMS veya e-posta yoluyla bildiriyor. Adaylar başvuru sırasında herhangi bir belgeyi fiziki olarak teslim etmek zorunda değiller; süreç tamamen dijital ortamda yürütülüyor.

SABAH

Geri