A
Admin
Yönetici
Yönetici
2025 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında, birinci nakil yerleştirme sonuçları 8 Ağustos’ta Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesi meb.gov.tr üzerinden açıklandı. Ardından ikinci nakil başvuru süreci 8 Ağustos’ta başladı ve 12 Ağustos 2025 tarihine kadar devam edecek. Bu dönemde öğrenciler, en fazla 3 tercih yapabilecek. LGS 2. NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimine göre, ikinci nakil sonuçları 14 Ağustos 2025’te ilan edilecek. Öğrenciler, sonuçlarını T.C. kimlik numarası ve diğer bilgilerini kullanarak meb.gov.tr adresinden sorgulayabilecek. 3. TERCİHLER VE EK YERLEŞTİRME SÜRECİ İkinci nakilde yapılan tercihlerle yerleşemeyen veya okul değiştirmek isteyen öğrenciler, 3 tercihle şanslarını deniyor. 14 Ağustos’taki sonuçların ardından, 15-21 Ağustos tarihleri arasında İl ve İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları tarafından boş kalan kontenjanlara yönelik ek yerleştirme işlemleri yapılacak. Bu dönemde, hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için yerleştirme başvuruları kabul edilecek. LGS NAKİL SONUÇLARI NASIL SORGULANIR? LGS 2. nakil sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasının ardından T.C. kimlik numarası, okul numarası, doğum tarihi ve ekranda görünen güvenlik kodu girilerek resmi adres üzerinden kolayca sorgulanabilir. NTV