A
Admin
Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025–2026 eğitim öğretim yılı takvimini kamuoyuyla paylaştı. Bakanlık tarafından yayımlanan resmi takvime göre, yeni eğitim yılı 8 Eylül 2025 Pazartesi günü başlayacak. İlkokul, ortaokul ve liselerde ders zili bu tarihte çalacak. Öğrenciler yaklaşık üç aylık yaz tatilinin ardından okullarına geri dönecek. UYUM HAFTASI 1–5 EYLÜL TARİHLERİNDE UYGULANACAK Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için uyum eğitimleri, okulların resmi açılışından bir hafta önce başlayacak. MEB takvimine göre, bu gruplara yönelik uyum haftası 1–5 Eylül 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu süreçte öğrencilerin öğretmenleri ve arkadaşlarıyla tanışması, okul ortamına alışması hedefleniyor. 2025–2026 ARA TATİL VE YARIYIL TAKVİMİ BELLİ OLDU Yeni eğitim dönemine ait ara tatiller ve yarıyıl tatili (sömestr) tarihleri de açıklandı. Buna göre: 1. Ara Tatil: 10–14 Kasım 2025 Yarıyıl Tatili: 19–30 Ocak 2026 2. Ara Tatil: 16–20 Mart 2026 Okulların Kapanışı: 19 Haziran 2026 Cuma Öğrenciler, belirlenen bu tarihlerde eğitimlerine ara verecek ve ardından derslerine kaldıkları yerden devam edecek. NTV