A
Admin
Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi ve özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik unvanı alabilmesi için izlenecek süreci ve tarihleri açıkladı. “2025 Yılı Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamaklarında İlerlemeye İlişkin Kılavuz” yayımlandı. KİMLER BAŞVURABİLECEK? Kılavuza göre, 31 Aralık 2025 tarihi itibarıyla gerekli koşulları sağlayan öğretmenler ve uzman öğretmenler, bir üst unvana geçebilmek için 20 Ağustos – 5 Eylül tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek. Başvurular, ilgili sistem üzerinden alınacak ve onay sürecinden geçecek. EĞİTİM SÜRECİ 1 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK Başvurusu onaylanan adaylar için eğitim süreci 1 Eylül 2025 tarihinde başlayacak ve 15 Aralık 2025 tarihine kadar sürecek. Eğitimler, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilecek. SERTİFİKALAR NE ZAMAN VERİLECEK? Eğitim programını tamamlayan ve gerekli tüm şartları karşılayan öğretmenler, uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı almaya hak kazanacak. Sertifikalar, “adayların tüm şartları sağladığı tarih esas alınarak 1 Eylül itibariyle düzenlenmeye başlanacak.” EK BAŞVURULAR İÇİN TARİH BELLİ OLDU Kılavuza göre, çeşitli nedenlerle başvuru yapamayanlar için ek başvuru süreci de planlandı. Ek başvurular, 3-7 Kasım 2025 tarihleri arasında alınacak. MAAŞ VE DERECE HAKKI VERİLECEK Uzman öğretmen ve başöğretmen unvanı almaya hak kazanan öğretmenler, unvanlarına göre belirlenen tazminatlardan yararlanabilecek. Ayrıca her unvan için bir derece ilerleme hakkı da sağlanacak. HÜRRİYET