MEB 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı sınav sonuçları açıklandı! İşte detaylar

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı kapsamında yapılan sözlü sınav sonuçlarını 29 Ağustos Cuma günü ilan etti. Başvuru süreci 21 Nisan – 5 Mayıs 2025 tarihleri arasında tamamlanan sınavlarda adaylar, e-Devlet üzerinden sonuçlarına ulaşabilecek.

İTİRAZ SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Bakanlık, adayların sözlü sınav sonuçlarına itirazlarını 1-5 Eylül 2025 tarihleri arasında “eitiraz.meb.gov.tr” adresinde açılacak “İtiraz Başvuru Modülü” üzerinden elektronik olarak yapabileceklerini duyurdu. Yapılan itirazlar, sözlü sınav komisyonları tarafından değerlendirilerek 3 Ekim 2025’te sonuçlandırılacak.

SÖZLÜ SINAV SÜRECİ NASIL İŞLEDİ?

Milli Eğitim Bakanlığı, sözlü sınavların 23 Haziran – 20 Ağustos 2025 tarihleri arasında tamamlandığını belirtti. 15 bin öğretmen alımının 19 kontenjanı millî sporculara ayrılırken, 14 bin 981 kontenjan için 34 bin 881 aday sınava hak kazandı. Bu adaylardan 30 bin 850’si sınava katıldı ve katılım oranı yüzde 88,44 oldu. Sözlü sınavlarda adaylar ve görevlilerin isimleri gizli tutuldu, süreç kamera ile kayıt altına alındı ve sorular elektronik kura ile adaylar tarafından belirlendi.

SINAVDA SORULAN SORULAR VE DEĞERLENDİRME

Adaylara, eğitim bilimleri alanından 1, genel kültür alanından 1 ve kendi alanlarından 1 olmak üzere toplam 3 soru soruldu. Sorular, adaylar salona giriş yaptıktan sonra elektronik kura ile belirlendi ve komisyon üyeleri adaylara başka soru yöneltmedi. Adaylar, sözlü cevaplarını talep etmeleri halinde kendi el yazılarıyla soru-cevap kâğıdına yazıp imzaladı. Sınav süreci, görüntü ve ses kaydı olacak şekilde kayıt altına alındı.

PUANLAMA VE SONUÇLAR

Adayların sözlü sınav başarı puanları, KPSS puanlarının yüzde 50’si ile sözlü sınav puanlarının yüzde 50’si alınarak hesaplandı. Adaylar, e-Devlet üzerinden bireysel şifreleriyle giriş yaparak sözlü sınav sonuçlarını görebilecekler. Sözlü sınav komisyonlarında eğitim bilimleri alanına mensup, şube müdürü ve üstü kadrolardaki eğitim yöneticileri görev aldı. Aday ve komisyon bilgileri gizli tutuldu ve başvuru numarası sistemi kullanıldı.

NTV

Geri