A
Admin
Yönetici
Yönetici
Fransa’da yaygın olarak satılan Lorraine’oeuf markasına ait yumurtalar, salmonella bulaşma riski nedeniyle geri çağrıldı. Yetkililer, ürünlerin özellikle hassas gruplar için ciddi sağlık riski oluşturduğunu bildirdi.
Yetkililer, PA10, MPA10, PAP12, SOLM12, MPA6, GEF6, 200XL, SOL6, MPA30, MPA20, PAMFR30x90, PAGFR60, SOLM30, GFR30x180, MPA24 ve GFR30 kodlu yumurtaların tehlike taşıdığını açıkladı. Ürünlerin son kullanma tarihi 28 Ağustos 2025 olup, özellikle Meurthe-et-Moselle, Moselle ve Vosges bölgelerinde satışa sunulduğu belirtildi. Ürünler Auchan, Carrefour, Leclerc, Intermarché, Metro, Prodor+, Match ve Saveur d’Orient gibi zincir marketlerde tüketicilerle buluştu.
Uzmanlar, riskli yumurtaların kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini, satış noktalarına iade edilmesini veya imha edilmesini öneriyor. Salmonella bulaşan gıdalar, 6 ila 72 saat içinde ateş, baş ağrısı, mide bulantısı, kusma ve ishal gibi belirtilere yol açabiliyor. Özellikle çocuklar, hamileler, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf bireyler için risk daha yüksek.
Yetkililer, yumurtaların 65°C’nin üzerinde iyice pişirilmesi halinde bakterilerin yok olabileceğini açıkladı. Ancak risk tamamen ortadan kalkmadığı için en güvenli yol, ürünleri hiç tüketmemek olarak vurgulandı.
Şirket, iade edilen yumurtalar için tüketicilere geri ödeme yapılacağını duyurdu. Geri çağırma işleminin 30 Eylül 2025’te sona ereceği belirtildi.
SÖZCÜ
RİSKLİ ÜRÜN KODLARI VE BÖLGELER
Yetkililer, PA10, MPA10, PAP12, SOLM12, MPA6, GEF6, 200XL, SOL6, MPA30, MPA20, PAMFR30x90, PAGFR60, SOLM30, GFR30x180, MPA24 ve GFR30 kodlu yumurtaların tehlike taşıdığını açıkladı. Ürünlerin son kullanma tarihi 28 Ağustos 2025 olup, özellikle Meurthe-et-Moselle, Moselle ve Vosges bölgelerinde satışa sunulduğu belirtildi. Ürünler Auchan, Carrefour, Leclerc, Intermarché, Metro, Prodor+, Match ve Saveur d’Orient gibi zincir marketlerde tüketicilerle buluştu.
TÜKETİCİLERE UYARILAR
Uzmanlar, riskli yumurtaların kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini, satış noktalarına iade edilmesini veya imha edilmesini öneriyor. Salmonella bulaşan gıdalar, 6 ila 72 saat içinde ateş, baş ağrısı, mide bulantısı, kusma ve ishal gibi belirtilere yol açabiliyor. Özellikle çocuklar, hamileler, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf bireyler için risk daha yüksek.
PİŞİREREK TÜKETMEK YETERLİ Mİ?
Yetkililer, yumurtaların 65°C’nin üzerinde iyice pişirilmesi halinde bakterilerin yok olabileceğini açıkladı. Ancak risk tamamen ortadan kalkmadığı için en güvenli yol, ürünleri hiç tüketmemek olarak vurgulandı.
GERİ ÖDEME SÜRECİ
Şirket, iade edilen yumurtalar için tüketicilere geri ödeme yapılacağını duyurdu. Geri çağırma işleminin 30 Eylül 2025’te sona ereceği belirtildi.
SÖZCÜ