Mansur Yavaş'tan referandum çağrısı! PKK'nın fesih kararı sonrası ilk açıklama

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gündemin sıcak başlıkları arasında olan terör örgütü PKK'nın kendini feshetmesi ve silah bırakma kararını değerlendirdi. Dün yapılan açıklamayla PKK, kendini feshettiğini ve silah bıraktığını duyurmuştu. PKK'nın fesih kararı sonrası siyasetteki hareketlilik sürerken konuya ilişkin bir açıklama da ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan geldi. Bu sürecin yegane adresinin Meclis olduğunu söyleyen Yavaş, referandum çağrısı yaptı. İşte ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın açıklamalarından detaylar... MANSUR YAVAŞ'TAN PKK'NIN FESİH KARARINA İLK YORUM Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, terör örgütü PKK'nın fesih ve silah bırakma kararının ardından açıklamalarda bulundu. 'Terörsüz Türkiye' süreciyle ilgili yorumunu dile getiren Yavaş, 'Elbette Terörsüz Türkiye hepimizin özlemi ve hedefidir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını rahatsız edecek, onları üzecek herhangi bir taviz, terör örgütü mensuplarıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni pazarlık yapıyor noktasına getirecek hiçbir girişime izin verilemez, verilmemelidir. Unutulmamalıdır ki bu noktaya verdiğimiz binlerce şehit ile gelindi. Onların hem ruhlarını hem de bize emanet edilen ailelerini hiçbir koşulda üzemeyiz.' dedi. YAVAŞ'TAN REFERANDUM ÇAĞRISI Bu sürecin yegane adresinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti, süreci şeffaflıkla, hukuka ve Anayasal düzenimize bağlı kalarak yürütmelidir. Bu sürecin yegane adresi Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Yetki, denetim ve irade yalnızca milletin temsil edildiği bu çatı altında şekillenmelidir. Yapılacak düzenlemelerin gerekmesi halinde ise referanduma başvurularak halkın karar vermesi sağlanmalıdır. Lozan Anlaşması ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan bir vatanın tapusudur; bu topraklarda bir arada yaşamanın teminatıdır. Hiçbir şartta, hiçbir koşulda bu gerçek tartışma konusu yapılamaz.' ifadelerine yer verdi. Kaynak: Haber Merkezi

Geri