A
Admin
Yönetici
Yönetici
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kurultay tartışmaları yeniden alevlenirken, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden göreve dönebileceği iddiaları siyasetin gündemini belirliyor. Bu süreçte bazı parti içi açıklamalar ve kulis bilgileri, mevcut yönetim ile Kılıçdaroğlu arasında gerginliğe işaret etti. En çok konuşulan iddialardan biri ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Kılıçdaroğlu’nun parti içi değerlendirmelerine sert tepki verdiği ve "Bunu yaparsanız siyasetten çekilirim" dediği yönündeydi. Gündeme bomba gibi düşen bu iddiaya Yavaş’tan ilk açıklama geldi. “SİYASETİ BIRAKIRIM DEMEDİM” Gazeteci Gürbüz Evren’in açıklamalarına göre Mansur Yavaş, hakkında ortaya atılan "siyaseti bırakırım" iddiasını kesin bir dille yalanladı. tv100’de yayımlanan bir programda konuşan Evren, Yavaş’la doğrudan görüştüğünü belirterek, şu ifadeleri aktardı: “Mansur Yavaş, ‘Ben siyaseti bırakırım demedim. Öfkelenmedim. Sadece ‘Siyaset yapmanın anlamı kalmaz’ dedim’ açıklamasını yaptı.” “BÖLÜNME CHP’Yİ ZARARA UĞRATIR” Mansur Yavaş’ın açıklamalarında öne çıkan diğer bir unsur ise, partide birlik ve bütünlük vurgusu oldu. Yavaş, CHP içinde oluşabilecek bir bölünmenin hem seçmen nezdinde üzüntüye yol açacağını hem de doğrudan iktidarın işine yarayacağını belirtti. Bu nedenle sürecin dikkatle ve yapıcı şekilde yönetilmesi gerektiğine dikkat çekti. “Siyaset yapmanın anlamı kalmaz” sözünü, CHP’nin olası bir ayrışma yaşaması durumunda kullandığını söyleyen Yavaş, bu yaklaşımının parti içi gerilimleri yatıştırma amacı taşıdığını belirtti. KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZLERİ TARTIŞMA YARATTI İddialara göre Kemal Kılıçdaroğlu, bazı partililerle yaptığı görüşmelerde mevcut CHP yönetimini hedef alarak “Ne atama yapabilirler ne fatura ödeyebilirler” şeklinde ifadeler kullandı. Bu sözler, partide mevcut yönetime destek veren isimlerin tepkisine yol açtı. Bu gelişmelerin ardından, Mansur Yavaş’ın Kılıçdaroğlu’na açık bir uyarıda bulunduğu ileri sürülse de Yavaş, siyaseti bırakma yönünde bir beyanı olmadığını net şekilde dile getirdi. (gercekgundem.com)