A
Admin
Yönetici
Yönetici
Manisa Büyükşehir Belediyesi, mahallelerin ihtiyaçlarına daha hızlı ve etkin çözümler sunmak için teknoloji odaklı yeni bir adım attı. Yalnızca muhtarlara özel hazırlanan “Alo Muhtarım” dijital platformu, yerel yönetim ile mahalleler arasındaki iletişimi güçlendirirken, sorunların hızlıca çözülmesini sağlıyor. “Alo Muhtarım” ile Muhtarların İşleri Kolaylaşıyor Sadece muhtarların erişimine açık olan bu yeni sistemle, mahallelerde tespit edilen sorunlar doğrudan belediyenin ilgili birimlerine iletiliyor. Muhtarlar, belediyeye gitmeden, istedikleri yerden taleplerini yazılı olarak gönderebiliyor ve yaşanan problemlerle ilgili fotoğrafları da sisteme yükleyebiliyor. Böylece zaman ve kaynak tasarrufu sağlanırken, çözüm süreci hızlanıyor. Muhtarlardan Uygulamaya Tam Not Yunusemre ilçesi Demirci Mahallesi Muhtarı Ziyanur Bilge, “Alo Muhtarım” uygulamasının işlerini büyük ölçüde kolaylaştırdığını belirtti. Daha önce sorunları tespit etmek ve belediyeye başvurmak için Manisa’ya gidip gelmek zorunda kaldıklarını anlatan Bilge, “Şimdi bulunduğumuz yerden, internet olduğu sürece taleplerimizi anında iletebiliyoruz. Fotoğraf gönderme imkanı ise sorunun daha hızlı anlaşılmasını sağlıyor. Bu uygulama muhtarlar için büyük kolaylık. Belediye Başkanımız Besim Dutlulu ve emeği geçen herkese teşekkür ederim,” dedi. “Üzüm” Uygulamasıyla Dijital Dönüşümde Yeni Adımlar Manisa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Akıllı Şehirler Şube Müdürü Mehmet Efe, “Üzüm” adlı kapsamlı mobil uygulama içinde yer alan “Alo Muhtarım” modülünün belediyenin dijital dönüşüm vizyonunun önemli bir parçası olduğunu vurguladı. Efe, “Bu uygulama sayesinde muhtarlarımız doğrudan ilgili birimlere ulaşabiliyor, sorunlar anlık olarak kayda geçiyor ve hızlıca çözüme kavuşuyor. Ayrıca vatandaşlarımız da Üzüm uygulaması üzerinden birçok belediye hizmetine kolayca erişebiliyor” diye konuştu. Yerelden Hızlı ve Etkin Çözümler İçin Dijital Köprü “Alo Muhtarım” uygulaması, belediye ile mahalleler arasında güçlü bir iletişim köprüsü oluşturuyor. Sistem, muhtarların mahallelerindeki problemlere hızlı müdahale edilmesini sağlarken, tüm süreç kayıt altına alınarak şeffaflık sağlanıyor. Böylece Manisa Büyükşehir Belediyesi, akıllı şehir hedeflerine doğru önemli bir adım daha atmış oluyor. Bülten