Mahmut Arıkan: One minute, zero minute’e döndü

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gazze’de yaşanan insanlık dramı nedeniyle olağanüstü toplandı. Genel Kurul’da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, milletvekillerini gelişmeler hakkında bilgilendirdi. Toplantıda söz alan Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan ise iktidarı İsrail politikaları üzerinden sert sözlerle eleştirdi.

Arıkan konuşmasına, “Değerli arkadaşlar, sözün bittiği noktadayız. Gazze’de 22 ayı bulan vahşet, soykırım ve katliam İsrail için yeni bir durum değil. İsrail, Filistin topraklarında 77 yıldır işgalcidir” ifadeleriyle başladı.

“Kınamakla Yetindiniz”

Türkiye’nin İsrail ile ticaretini kesmekte geç kaldığını belirten Arıkan, şu sözlerle iktidara seslendi:

“Bugün tam 693 gün oldu… Türkiye savaşın ancak 209. gününde İsrail’le ticareti kestiğini duyurdu. Duyurdu diyorum çünkü sonrasında bunun uygulanmadığını gördük. Savaşın 405. gününde bu Meclis’te Cent hesabı yapıldığını duyduk. Siz Gazze meselesinde haysiyete değil, maddiyata takılıyorsunuz.”

“One Minute, Zero Minute’e Döndü”

Türkiye’nin İsrail’le ticaretinin perde arkasında devam ettiğini savunan Arıkan, “One Minute haykırışı, ticarette Zero Minute’e dönüştü. Köprünün üzerinden Gazze’ye dua gönderilirken, altından İsrail’e gemi gönderen politikalar artık ifşa olmuştur” dedi.

“Tam Ambargo, Tam Boykot” Çağrısı

Arıkan, Türkiye’nin İsrail’e karşı somut adımlar atması gerektiğini vurgulayarak, “Sizden İsrail’e karşı tam ambargo, tam tecrit, tam boykot ve kesintisiz yaptırım istiyoruz. İsrail savaş suçlusudur ve soykırımcıdır. Türkiye’nin yapabileceğini yapmaması zulme ortak olmaktır” diye konuştu.

“Yardım Filolarına Sahip Çıkılmalı”

Gazze’ye insani yardım götürmeye hazırlanan filoları hatırlatan Arıkan, “Türkiye bu filolara açıkça desteğini ilan etmeli, güvenliğini sağlamalıdır. Bugün aramızda bulunan milletvekillerimiz Mehmet Atmaca, Necmettin Çalışkan, Sema Silkin Ün ve bu filoya destek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Ne Millet Ne Tarih Affeder”

Konuşmasını sert uyarılarla tamamlayan Arıkan, “Gazze’de işlenen savaş suçu ve soykırım karşısında bugüne kadar yaptığınız gibi sadece kınamakla yetinirseniz; biliniz ki ne millet ne tarih ne de Allah sizi affetmeyecektir” dedi.

Geri