A
Admin
Yönetici
Yönetici
İrem Buse KIRKKAYALI - EGE TELGRAF/ Kabak, doğru teknikle kızartıldığında balık kadar lezzetli oluyor! Çıtır dışı ve yumuşacık içiyle sofraların yeni gözdesi olan bu tarif, üzerine sıkılan birkaç damla limonla damağınızda unutulmaz bir tat bırakıyor.
Tarifin en önemli püf noktası, taze ve küçük boy kabakları seçmek. Büyük kabaklar yerine daha minik olanlar, ince ve düzgün dilimler elde etmeyi kolaylaştırıyor. Kabuklarını soymadan kullanmak da lezzeti artırıyor; çünkü kabuk, piştiğinde kabağa farklı bir aroma katıyor. Yıkadıktan sonra kabakları mümkün olduğunca ince dilimleyin. İncelik arttıkça, kızardığında kabaklar daha çıtır hale geliyor.
Kabakların enfes bir kıvama kavuşması için özel bir sos hazırlanıyor. Bunun için bir su bardağı un, bir tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı kabartma tozunu karıştırın. Ardından karışıma bir şişe soda ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin. Bu sos, kabakların her yanını kaplayarak kızardığında dışının çıtır, içinin ise yumuşacık olmasını sağlıyor.
Sıra geldi kızartmaya… Tavanın tabanını kaplayacak kadar yağ ısıtın. Dilimlediğiniz kabakları hazırladığınız sosa batırıp kızgın yağa bırakın. Her iki tarafı da altın sarısı rengini alana kadar çevirerek pişirin. Fazla yağını almak için kızaran kabakları kağıt havlu üzerine alın. Bu sayede kabaklar çıtır dokusunu korurken daha hafif bir tat ortaya çıkıyor.
Kızaran kabaklar, sade haliyle bile başlı başına bir lezzet. Ancak onları balık kızartmasını aratmayacak hale getiren detay, üzerine sıkacağınız limon suyu. Asidik tadıyla kabağın hafif lezzetini dengeleyen limon, tarife bambaşka bir boyut kazandırıyor. Yanında ketçap, mayonez, sarımsaklı yoğurt veya tarator sosla da servis edebilirsiniz.
Kabak kızartması, sofralar için hem pratik hem de sağlıklı bir başlangıç alternatifi. Sebze ağırlıklı beslenenler için ideal olan bu tarif, doyurucu yapısıyla da tek başına öğün olarak tüketilebiliyor. Çıtır kabakların limonla birleşen o ferah tadı, özellikle yaz sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday.
TAZE KABAKLARLA BAŞLAYIN
Tarifin en önemli püf noktası, taze ve küçük boy kabakları seçmek. Büyük kabaklar yerine daha minik olanlar, ince ve düzgün dilimler elde etmeyi kolaylaştırıyor. Kabuklarını soymadan kullanmak da lezzeti artırıyor; çünkü kabuk, piştiğinde kabağa farklı bir aroma katıyor. Yıkadıktan sonra kabakları mümkün olduğunca ince dilimleyin. İncelik arttıkça, kızardığında kabaklar daha çıtır hale geliyor.
LEZZETİN SIRRI SOSUNDA
Kabakların enfes bir kıvama kavuşması için özel bir sos hazırlanıyor. Bunun için bir su bardağı un, bir tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı kabartma tozunu karıştırın. Ardından karışıma bir şişe soda ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin. Bu sos, kabakların her yanını kaplayarak kızardığında dışının çıtır, içinin ise yumuşacık olmasını sağlıyor.
KIZARTMANIN EN LEZZETLİ HALİ
Sıra geldi kızartmaya… Tavanın tabanını kaplayacak kadar yağ ısıtın. Dilimlediğiniz kabakları hazırladığınız sosa batırıp kızgın yağa bırakın. Her iki tarafı da altın sarısı rengini alana kadar çevirerek pişirin. Fazla yağını almak için kızaran kabakları kağıt havlu üzerine alın. Bu sayede kabaklar çıtır dokusunu korurken daha hafif bir tat ortaya çıkıyor.
SUNUMU LİMONLA TAÇLANDIRIN
Kızaran kabaklar, sade haliyle bile başlı başına bir lezzet. Ancak onları balık kızartmasını aratmayacak hale getiren detay, üzerine sıkacağınız limon suyu. Asidik tadıyla kabağın hafif lezzetini dengeleyen limon, tarife bambaşka bir boyut kazandırıyor. Yanında ketçap, mayonez, sarımsaklı yoğurt veya tarator sosla da servis edebilirsiniz.
PRATİK VE SAĞLIKLI BİR ALTERNATİF
Kabak kızartması, sofralar için hem pratik hem de sağlıklı bir başlangıç alternatifi. Sebze ağırlıklı beslenenler için ideal olan bu tarif, doyurucu yapısıyla da tek başına öğün olarak tüketilebiliyor. Çıtır kabakların limonla birleşen o ferah tadı, özellikle yaz sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday.