A
Admin
Yönetici
Yönetici
Mersin’in Yenişehir ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki Emir Vahap Özgen, yaşıtları tatilin keyfini çıkarırken kendi emeğiyle hayalini gerçekleştirmek için çalışıyor. Özgen, yaklaşık bir yıldır yaz aylarında termosuyla limonata satarak birikim yapıyor. KENDİ ELİYLE HAZIRLADIĞI LİMONATAYI SATIYOR Evinde özenle sıktığı limonlara şeker ve nane ekleyerek hazırladığı limonatayı Dumlupınar Caddesi’nde satışa çıkaran Emir, bardak başına 25 TL fiyat belirliyor. Sabah erken saatlerde termosunu alan genç, öğle saatlerinde tezgahını kurup satışa başlıyor. Okul döneminde eğitimine devam eden Emir, yaz aylarında çalışarak kendi parasını kazanmayı seçiyor. Ailesinin desteğiyle biriktirdiği parayla kimseye yük olmadan istediği arabayı almak istiyor. AİLESİNİN TUTUMU VE DESTEKLERİ Başlangıçta ailesi maddi durumları nedeniyle karşı çıkarken, Emir’in azmi ve kararlılığı sonrasında destek gördü. Özgen, “Ailem ilk başta bana karşı çıktı. ‘Maddi durumumuz var, sen niye böyle bir şey yapıyorsun’ dediler. Ben de kendi paramla bir şeyler kazanabileceğimi, kendi paramla lüks bir araba almak istediğimi onlara söyledim. Ailem de bunları söyledikten sonra beni desteklemeye başladılar. Ve bu sayede ben kendi paramla bir şeyler başarabileceğimi düşünüyorum” dedi. GÜNLÜK ÇALIŞMA PROGRAMI VE SATIŞ Sabah saat 08.00’de kalkıp limonatasını hazırlayan Emir, “Saat 12.00-13.00 arası da sokağa çıkıyorum. Orada tezgahımı kuruyorum, her şeyimi hazırlayıp satışa koyuluyorum. Limonatanın bardağını da 25 TL’den satıyorum. Hepsi orijinaldir, taze limonatalar” diye konuştu. ÇEVRESİNDEN SIK SORULAN SORULAR Genç limonata satıcısına çevresindekiler sık sık “Yaşıtların evde takılırken sen niye dışarıda gidip limonata satıyorsun?” sorusunu yöneltiyor. Emir ise bu soruya şu yanıtı veriyor: “Şimdi şöyle bir şey var, onlar baba parası yerken ben de burada kendi paramı kazanıyorum. Ve eminim ki bir gün o arabayı kazanacağım.” VATANDAŞLARDAN DESTEK VE TAKDİR Limonatasını sık sık alan ve Emir’i destekleyen vatandaşlardan İlyas Şahintürk, “Emir kardeşimi bir yıldır tanıyorum. Bu genç yaşta bir hayali var, bir araba alacak. Ona destek olmak için neredeyse her gün içiyorum, buz gibi limonata. Bu sıcaklarda ayrıca bize de iyi geliyor. Emir kardeşimi de tebrik ediyorum. Bu genç yaşta bu kadar uğraşması takdire şayan gerçekten” dedi.