LGS 2025 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Resmi takvim yayınlandı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025 LGS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi resmi kılavuzla duyurdu. Takvime göre, yerleştirme sonuçları 4 Ağustos 2025 Pazartesi günü ilan edilecek. SONUÇLAR İNTERNETTEN NASIL ÖĞRENİLECEK? Sonuçlar açıklandığında adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi olan meb.gov.tr üzerinden “Sınavlar ve Sonuçlar” bölümüne giderek sorgulama yapabilecek. Sorgulama için gerekli bilgiler: T.C. kimlik numarası Doğum tarihi SONUÇLAR ERKEN AÇIKLANACAK MI? Bazı sosyal medya platformlarında LGS sonuçlarının erken açıklanacağı iddia edilse de, Milli Eğitim Bakanlığı bu yönde herhangi bir açıklama yapmadı. MEB, daha önce ilan edilen takvime göre hareket edeceğini belirtti. Sonuçların 4 Ağustos sabahı erişime açılması bekleniyor. YERLEŞMEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN NAKİL DÖNEMİ BAŞLIYOR LGS yerleştirme sonuçlarının ardından herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler için nakil başvuru süreci devreye girecek. 1. nakil başvuru tarihleri: 4 – 6 Ağustos 2025 1. nakil sonuçlarının açıklanma tarihi: 8 Ağustos 2025 Cuma Başvurular, e-Okul sistemi üzerinden elektronik ortamda alınacak. YERLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILIYOR? Yerleştirme işlemleri, adayların tercih sıralaması, okul kontenjanları ve puan üstünlüğü esas alınarak yapılır. Yerleştirme sonuçları açıklandığında, öğrenciler yerleştirildikleri okulu ve boş kalan kontenjanları görüntüleyebilir. NTV

Geri