A
Admin
Yönetici
Yönetici
Tarihi Kuleli Askeri Lisesi'nin duvarları bu kez bambaşka bir misyona ev sahipliği yapıyor. Artık sadece geçmişin izlerini değil, geleceğin çok dilli subaylarını da içinde barındırıyor. Kara, Hava ve Deniz Harp Okulları’ndan gelen Harbiyeliler, beş yıllık zorlu yolculuklarına 36 haftalık yoğun bir yabancı dil programıyla burada adım atıyor. 36 haftalık yabancı dil hazırlık programı Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde bulunan Kara, Hava ve Deniz Harp Okulları öğrencileri, beş yıllık eğitimlerinin ilk yılında yabancı dil eğitimi almak üzere Kuleli Yerleşkesi’nde buluşuyor. Tarihi Kuleli Askeri Lisesi binasında verilen 36 haftalık hazırlık programı kapsamında İngilizce başta olmak üzere yedi farklı dilde eğitim sunuluyor. Kuleli’de yeni misyon Kuleli Askeri Lisesi’nin köklü tarihi yapısı, günümüzde Milli Savunma Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak hizmet veriyor. Kara, Hava ve Deniz Harp Okulları öğrencileri, eğitimlerinin ilk yılında bu yüksekokulda yoğun bir yabancı dil programına katılıyor. 36 hafta süren hazırlık sınıfı eğitiminde öğrencilere İngilizce, Almanca, Fransızca, Farsça, Arapça, Rusça ve Yunanca dilleri öğretiliyor. Ortak eğitimle geleceğin subayları donatılıyor Milli Savunma Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Faruk Uçar, eğitim programının Kara ve Hava Harp Okulu öğrencileri ile dost ve kardeş ülkelerden gelen misafir askeri öğrencilere yönelik olduğunu belirtti. Uçar, “Haftada 26 ders saati olmak üzere 36 hafta boyunca yoğun bir şekilde verilen dil eğitimi ile öğrencilerimiz okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini geliştiriyor. Bu sayede mezun olduklarında görev yaptıkları bölgelerde güçlü iletişim kurabilen, disiplinli subaylar olarak yetişiyorlar” dedi. Ayrıca eğitim sürecinde askerî yetkinlik ve fiziksel kapasitenin de artırıldığına vurgu yapan Uçar, bu programın MSÜ’nün bütüncül eğitim hedeflerine uygun şekilde hazırlandığını ifade etti. Bölgesel dillerde eğitim ihtiyacı artıyor Bölgesel Diller Bölüm Başkanı Albay Cemil Yavuz, bölgede yaşanan gelişmeler nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölge dillerini bilen subaylara olan ihtiyacının arttığını söyledi. Yavuz, “Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’nin ihtiyaçları doğrultusunda Arapça, Farsça, Rusça ve Yunanca gibi bölgesel dillerde eğitim veriyoruz. Öğrencilerimiz Harp Okulu eğitimleri boyunca bu dillerde seviyelerini yükseltiyor. Hedefimiz, mezuniyetlerinde B1+ seviyesine ulaşmalarını sağlamak” diye konuştu. Harbiyelilerin yabancı dil eğitimiyle uluslararası görevlere hazırlığı Hava Harp Okulu hazırlık sınıfı öğrencisi Esma Nur Sarıkamış, “Bizler mavi göklerin çelik kanatlarıyız. Pilotlar olarak görevimizi en iyi şekilde yapabilmek için yabancı dili iyi bilmek zorundayız” diyerek dil eğitiminin önemine dikkat çekti. Kara Harp Okulu öğrencisi Enes Emircan Dertlioğlu ise, “Türk Kara Kuvvetleri, uluslararası barışı destekleme görevlerinde üstün başarılar sergiliyor. Bu görevlerde farklı yabancı dillerde etkin iletişim kurabilen subaylara ihtiyaç giderek artıyor. Burada aldığımız eğitimle uluslararası görevlere en iyi şekilde hazırlanıyoruz” şeklinde konuştu.