A
Admin
Yönetici
Yönetici
Tanrıyla yarışan insanoğlu sonunda beyninin de kopyasını yapmayı başardı! İnsanlığın geldiği son nokta: yapay zekâ! İnsanoğlu teknoloji anlamında son otuz yıldır inanılmaz bir sıçrama yaşadı. Devamı da geliyor. Biliyorsunuz, çocukluğumuzdaki çevirmeli telefonlar yerini cebimizdeki küçük bilgisayarlara bıraktı. Şimdi de bizim yerimize her şeyi yapabilen yapay zekalar çıktı. Bunların normal insanlar tarafından üretildiğini düşünmüyorum ben! Uzaydakilerin “Bu geri zekalı insanlık yiyip içip boşaltmaktan başka bir şey yapamaz” deyip, bu dünyaya bir el attığını düşünüyorum. Önümüzde bir üçüncü dünya savaşı var, şu an başladı bile, bu karmaşadan sağ çıkanlar süper insanlar olacak… Yani, yeni dünya düzeninde; ruhunuzu, beyninizi, karnınızı doyurabilirseniz süperseniz, yaşayacaksınız! Ama köle olarak! Evet dünyadaki hakimiyetimiz yapay zekanın ve küresel güçlerin ellerine bırakıyoruz. İKLİM KANUNU Bu arada “İklim Kanunu” meclisimizden geçti! Geçmiş olsun… Ormanlar cayır cayır yanarken iklimin telaşına düşmüşler Tanrı sonumuzu hayır etsin! Robotlar da işin fiziksel kısmını da tamamlayacaklar. İnsana pek de gerek kalmayacak doğrusu. Güzelleşmek mi istiyorsun, genç kalmak mı veya uzun yıllar yaşamak mı istiyorsun ne istersen. Böylelikle hepimiz robota dönüşeceğiz. Hastalıklarınızı önceden keşfedecek, yapay organlar takılacak. Doktorlar, hastaneler, kalmayacak belki de! İşsiz insan orduları oluşacak! Tam bir kaos! Salgınlarla veya birtakım olaylarla nüfusu kontrol etmeye çalışanlar bu durumda da insanoğlundan ellerini çekmeyecekler… İyi mi kötü mü bilmem bu yapay zeka ile ölen dedenizle konuşacak, insan tasarımı robotlar yapacaklar günün birinde… Sizi ürküttü mü? Bize monte edecekleri çiplerle hayatlarımız daha kolay olacak gibi görünüyor. “Aman da ben taktırmam, korkarım” demeyin, yeni dünya sistemi sizi buna zorunlu kılacak. Her şeyin bedeli olduğu gibi bu düzenin de bedeli var tabii ki! Özgürlüğünüz! Sistem; takılan ciplerinizle, sizi istediği gibi kontrol altına alacak. E korkmayın canım. Şimdi de elimizde akıllı telefonlar var. Oradan da izlenmiyor muyuz? Subliminal mesajlarla, müziklerle, filmlerle, teknolojik aletlerle çoluğumuzun çocuğumuzun içine bile girmediler mi! Şimdi ise yapay zeka boyutuna geçiyoruz, diğer şeylerin ve bilginin… YASAKLANAN RÖPORTAJ Peki bu durumda yapay zekanın bilgi sistemi nasıl çalışacak bilinmiyor. Bir ara Google’ın eski CEO’su Eric Schmidt’in yasaklanan röportajı vardı. Röportajda Schmidt; birçok karmaşık sistemin yapay zekadaki bilginin doğasını etkileyeceğini söylüyor. “Sanırım demokrasi için en büyük tehdit, yanlış bilgilendirme, çünkü bunda gerçekten iyi olacağız” İşin bana en korkunç gelen yanı; yapay zekâ sadece yüklenen verilerle değil, kendi kendine de algoritmalar üretecek! Böylece sadece verilerle hareket etmeyecek! Röportajda, Schmidt şöyle bir benzetme yapıyor: “Ergenler de insan, biliyoruz ama ne düşündüklerini tam olarak çözemiyoruz!” Valla yapay zekayı ergenlere benzettiğinde, korkmaya başladım doğrusu! İnsanoğlu bu! Rahat durmuyor ki, geleceğimizi bizden bilgili üstelik de duygusal durumu belli olmayan robotların ellerine bırakıyoruz! İşin şakası, organik insan olarak son fiziksel ve ruhsal normlarımızı yaşıyoruz. Bu kadar teknolojik çeşitliliğin ve bilginin içinde, insanlık belki tarihindeki en büyük ahlaki sınavını yaşayacakbelki de sonunu hazırlayacak bilemiyoruz… “İnsan ağaca benzer, ne kadar yükseğe ve aydınlığa çıkmak isterse o kadar kök salar yere, aşağılara, karanlığa, kötülüğe…” Nietzche